ĐOKOVIĆ SAZNAO IME DRUGOG PROTIVNIKA U MELBURNU: Evo ko stoji Novaku na putu ka odbrani trofeja (FOTO)
Foto: EPA/MICHAEL DODGE

AUSTRALIJAN OPEN

ĐOKOVIĆ SAZNAO IME DRUGOG PROTIVNIKA U MELBURNU: Evo ko stoji Novaku na putu ka odbrani trofeja (FOTO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković saznao je ime drugog protivnika na Australijan openu.

Danas su odigrani mečevi prvog kola 'druge polovine' žreba na Australijan openu.

U drugo kolo plasirao se i hrvatski teniser Marin Čilić koji je sa 6:3, 6:2, 6:4 pobedio Francuza Korantena Mutea. Protivnik Čilića u drugom kolu biće još jedan Francuz, Benoa Per, koji je na startu prvog grend slema u sezoni pobedio Nemca Sederika-Marsela Štebea u pet setova.

Švajcarac Stan Vavrinka je u prvom kolu slavio protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine (7:5, 6:7, 6:4, 6:4) i u narednom kolu će igrati protiv pobednika meča Miomir Kecmanović - Andreas Sepi.

Austrijanac Dominik Tim je sa 6:3, 7:5, 6:2 pobedio Francuza Adrijana Manarina, Rus Karen Hačanov eliminisao je Španca Marija Martinesa sa 4:6, 6:4, 7:6, 6:3, dok je Kanađanin Miloš Raonić je u prvom kolu bio bolji od 150. igrača sveta, Italijana Lorenca Đustina.

Japanac Tacuma Ito biće protivnik Novaku Đokoviću u drugom kolu pošto je danas pobedio Prajneša Gunesvarana iz Indije sa 6:4, 6:2, 7:5. Biće to prvi meč Đokovića i 146. tenisera sveta.

Argentinac Dijego Švarcman je u tri seta bio bolji od Južnoafrikanca Lojda Herisa i njegov naredni protivnik je Španac Alehandro Davidovič Fokina, dok je Španac Roberto Bautisa Agut slavio protiv zemljaka Felisijana Lopesa u tri seta i u narednoj rundi će igrati protiv Amerikanca Majkla Moa.

Prolaz dalje obezbedili su, između ostalih, i Španaci Pablo Karenjo Busta i Fernando Verdasko, Australijanac Džordan Tompson, Letonac Ernest Gulbis i Italijan Fabio Fonjini.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track