ŠVARCMAN I SUDIJA IZBACILI LAJOVIĆA: Argentinac izborio meč sa Đokovićem u 4. kolu Australijan opena
Foto: EPA/MARK EVANS

3. kolo AO

ŠVARCMAN I SUDIJA IZBACILI LAJOVIĆA: Argentinac izborio meč sa Đokovićem u 4. kolu Australijan opena

Tenis -

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrto kolo Australijan opena.

Lajović je posle dva sata i 13 minuta poražen od 14. nosioca Argentinca Dijega Švarcmana sa 3:0 (6:2, 6:3, 7:6).

Švarcman će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Đoković - Nišioka.

Lajović je dobro krenuo u meču, diktirao tempo i prvi stigao do brejk lopte. Međutim, nije uspeo da je pretvori u gem i od tada je usledio veliki pad u igri, pa je Švarcman lako dobio prvi i drugi set.

Lajović se probudio u trećem setu, tri puta uspeo da oduzme servis rivalu, ali nije uspeo da ih pretvori u set, pa se ušlo u taj-brejk.

U finišu meča je viđena očigledna sudijska krađa na račun Lajovića. Duci je pri vođstvu 6:5 u poenima odservirao as servis, međutim sudija je uzviknuo aut. Čelendž je pokazao da je Lajović bio u pravu, ali je glavni sudija, Britanka Keli Tompson dosudila da se ponovi poen. Umesto da Lajović dobije set, Švarcman je dobio taj poen i minut kasnije rešio meč u svoju korist.

Kurir sport

TOK MEČA

3. SET 6:7

Već na startu Argentinac oduzima servis Lajoviću - 0:1.

Lajović uzvraća riibrejkom za 1:1, da li je ovo nagoveštaj buđenja? Neverovatno, kao i u drugom setu, posle brejka Lajović gubi svoj servis - 1:2.

Kako čudan set, četiri gema i četiri brejka, Lajović stiže do izjednačenja 2:2 i valjda je došlo vreme da potvrdi brejk. Konačno, Duci bez izgubljenog poena i asom posle duže vremena, potvrđuje brejk i poveo prvi put u meču - 3:2.

Treći uzastopni put Lajović oduzima servis Švarcmanu i prvi put ima dva gema prednosti - 4:2. Šteta, Lajović ponovo gubi svoj servis posle brejka - 4:3.

Švarcman osvaja drugi uzastopni gem - 4:4. Dobro je, Lajović prekida nalet Švarcmana i vodi sa 5:4.

Švarcman je izjednačio na 5:5, Lajović je vezao dva poena za 40:30, ali nije uspeo više od toga. Lajović je u najmanju ruku obezbedio taj-brejk, vodi sa 6:5. Prošlo je tačno dva sata igre.

Taj-brejk - 6:6. Gotovo je, Švarcman je dobio taj-brejk sa 9:7.

2. SET 3:6

Švarcman je vezao peti gem i poveo sa 1:0.

Lajović je prekinuo seriju Argentinca i veoma lako stigao do izjednačenja u setu - 1:1. Ali je i Dijego bio prilično siguran na svoj servis za novo vođstvo od 2:1.

Duci je u teškoj situaciji, ponovo je dozvolio rivalu brejk - 1:3. Lajović je drugi put u meču imao brejk priliku, ali je i ovog puta nije iskoristio - 1:4.

Lajović je, ako ništa drugo, siguran na svom servisu, ali mora do brejka - 2:4. Konačno, Duci vraća brejk! Prvi put u meču oduzima servis Švarcmanu - 3:4.

Neverovatno, Lajović je odmah prokockao brejk, i dopustio Švarcmanu da dođe na korak od 2:0 u setovima. Gotov je i drugi set, Švarcman bez izgubljenog poena dobija gem za 6:3.

1. SET 2:6

Švarcman je prvi servirao u meču. Lajović je imao 30:30, ali nije mogao više od toga, pa je Argentinac poveo sa 1:0.

Lajović je uzvratio gemom bez izgubljenog poena za 1:1, a isto je učinio Argentinac u trećem gemu za 2:1.

Lajović je i u svom drugom servis gemu ostavio rivala bez poena - 2:2. Srpski igrač je u petom gemu imao brejk priliku, ali je nije iskoristio, pa je Argentinac zadržao vođstvo - 3:2.

Neverovatno, pravo niotkuda Švarcman stiže do brrejka. Argentinac je iskoristio treću brejk šansu u gemu u kome je prvi put i osvojio poene na Lajovićev servis - 2:4. Švarcman je odmah u narednom gemu potvrdio gem za 5:2.

Nažalost, Lajović je stao posle neiskorišćene brejk prlike u petom gemu. Od tada je Švarcman nanizao četiri gema i sa dva brejka stigao do prvog seta rezultatom 6:2.

Srpski tenis u singl konkurenciji na Australijan openu spao je na dva slova.

Pored rekordera Novaka Đokovića, na turniru u Melburnu igra i Dušan Lajović.

Upravo će Lajović otvoriti današnji program na "Margaret Kort" stadionu, i to protiv Argentinca Dijega Švarcmana, 14. nosioca na prvom Grend slem turniru u sezoni.

Ulog svakako velik, plasman u 4. kolo, ali i prilika da se tamo najverovatnije suprotstave Novaku Đokoviću.

Lajović i Švarcman su do sada igrali tri puta, a Argentinac vodi sa 2:1. Jednu od tih pobeda je izvojevao upravo u Melburnu pre dve godine. Taj meč je tajao pet setova, ali ga je obeležila kontroverza jer se jedan linijski sudija radovao jednom poenu Švarcmana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track