CRNA KNJIGA ŠALJE JANKOVIĆA U ZATVOR! Sve ŽEŠĆI UDAR Belgijanaca na mladog srpskog trenera! SLEDI SUĐENJE
Foto: Profimedia

ŽESTOKO!

CRNA KNJIGA ŠALJE JANKOVIĆA U ZATVOR! Sve ŽEŠĆI UDAR Belgijanaca na mladog srpskog trenera! SLEDI SUĐENJE

Fudbal -

Čeka se potpis! Kada pravosuđe potvrdi Dejanu Veljkoviću status svedoka-saradnika, njegovi dokumenti navodno bi mogli da koštaju slobode veliki broj ljudi, među kojima je i bivši trener Zvezde

Aleksandar Janković naći će se uskoro pred belgijskim sudom zbog privatne tužbe Bruna Venancija, predsednika Standarda!

Srpski trener imaće protiv sebe i „crnu knjigu“ Dejana Veljkovića, u kojoj se navodi da je primao izuzetno veliki novac za usluge skautiranja na Balkanu, glasi pisanje belgijskih medija.

Sporni ugovor

- U oktobru 2016. godine potpisan je ugovor između kompanije „Kolt sport“ i Standarda, po kojem je za usluge skautiranja plaćeno skoro milion evra! Veljkovićeva „crna knjiga“ otkriva da je 200.000 evra, navodno, završilo kod Aleksandra Jankovića. Slična priča ponovila se još jednom.

- Godinu dana kasnije, u junu 2017. godine, po ugovoru za „Otkrivanje talenata na Balkanu“ plaćeno je pola miliona evra, od toga je znatan deo novca bio za Aleksandra Jankovića - naveli su mediji u Belgiji.

Definitivno je jasno da ovde nisu čista posla, ali za to je odgovoran i predsednik Standarda. Naime, da bi smanjio plate igrača i trenera, Veljković je 2016. godine predložio Standardu „sporazum u skautiranju“, prema kojem bi u narednih nekoliko godina zaradio znatne iznose. U belgijskom klubu su to očito prihvatili! Sporno je što su to bile sume daleko veće od normalnih za takve poslove, a postavlja se pitanje i da li je sve urađeno u legalnim tokovima. U Veljkovićevim izjavama i spisima postoje podaci gde je završio taj novac (ukupna suma je veća od dva miliona evra).

Proces kasni

Veljković će biti prvi svedok-saradnik u istoriji belgijskog pravosuđa čim se završi procedura, koja kasni nekoliko meseci. U sporazumu koji je potpisao obavezuje se da će biti potpuno iskren.

- U obavezi ste da dajete tačne izjave o svojoj umešanosti u sve malverzacije, ali i o svim ulogama trećih osoba - glasi deo onoga što je fudbalski agent potpisao.

Ogorčen

Aleksandar Janković za Kurir negira sve optužbe

Budalaštine i laži, spremna je kontratužba!

Aleksandar Janković potpuno je zatečen optužbama koje su se pojavile protiv njega u belgijskim medijima. Srpski stručnjak ogorčen je zbog dovođenja njegovog imena u vezu sa poslovima koji nemaju veze s njim.

- Sama činjenica da to izlazi u javnost u nekom suludom kontekstu posle tri godine potpuno je neverovatna. To su budalaštine i laži! Pre tri godine sam napustio Standard, sve što sam radio u tom klubu bilo je potpuno čisto i transparentno i tu se završava moja uloga. Sve ovo što je izneo taj čovek (predsednik Standarda, prim. aut.) potpuno je besmisleno, to su stvari koje nemaju veze s istinom.

Da li ćete se odazvati suđenju?

- Sa zadovoljstvom! Jedva čekam! A do tada ide i kontratužba njemu zbog kaljanja mog imena i plasiranja priče za koju i on sam zna nema veze sa mnom - jasan je Janković, koji se nalazi u Španiji na pripremama sa mladom reprezentacijom Kine i tu će ostati do daljeg zbog koronavirusa u Kini.

Sumnjivi poslovi

Ko je uzeo pare od transfera?

Transferi Filipa Mladenovića, Gojka Cimerota i Miloša Kosanovića takođe su predmet tužbe prvog čoveka kluba iz Liježa. Venancij iznosi sumnju da su od dovođenja pomenutih igrača tadašnji trener Janković, sportski direktor Renardo i menadžer Veljković zaradili novac. Pominju se sledeće sume: Janković 250.000 evra, Veljković 170.000 evra i Renardo 20.000 evra.

Miloš Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja