ČELNICI TURNIRA U DUBAIJU REAGOVALI NA FEDEREROVO POVLAČENJE: Veoma smo razočarani... (FOTO)
Foto: Profimedia

ŠVAJCARAC OPERISAO KOLENO

ČELNICI TURNIRA U DUBAIJU REAGOVALI NA FEDEREROVO POVLAČENJE: Veoma smo razočarani... (FOTO)

Tenis -

Druga operacija u predelu kolena za Rodžera Federera, poznatog po tome što je tokom svoje cele dosadašnje karijere samo jednom išao „pod nož“ – i to posle povrede nastale u kućnom ambijentu – šokirala je ceo teniski svet. „Vidimo se na travi“ – poruka kojom je švajcarac završio svoj tvit – možda zvuči čak i previše optimistično, znajući da je upravo ta podloga najzahtevnija za telo tenisera – ali je činjenica da bi Federer najbolje šanse da osvoji 21. Grend Slem trofej imao upravo na Vimbldonu.

foto: EPA/LYNN BO BO

Prvi u nizu turnira – Dubai, Indian Vels, Majami, Bogota, Rolan Garos – koje je Federer otkazao izdao je zvanično saopštenje ovim povodom:

„Veoma smo razočarani saznanjem da je branilac trofeja našeg turnira, Rodžer Federer, bio primoran da se povuče iz ovogodišnjeg programa. Njegova prošlogodišnja pobeda i stoti trofej koji je osvojio u svojoj karijeri je predstavljao značajni momenat u istoriji našeg turnira, posle koga je ostvario više značajnih uspeha...“ izjavio je Kolm Meklohlin, Generalni direktor vlasnika turnira Dubai Djuti Fri.

foto: EPA/LUKAS COCH

„Rodžeru Federeru želimo sve najbolje u oporavku posle operacije, i napominjemo da će sjajnu konkurenciju na ovogodišnjem ATP 500 turniru predvoditi prvi igrač sveta Novak Đoković, prošlogodišnji finalista Stefanos Cicipas, osvajač dva poslednja turnira na ATP turneji Gael Monfis i brojni drugi asovi...“ ističe direktor turnira, Sala Talek.

foto: EPA/DAVE HUNT

Stiče se utisak da bi organizator Dubai Djuti Fri teniskog šampionata bio srećniji da je Federerov tim najavio ovu odluku nešto ranije...

Svejedno, ova vest bi svakako mogla da pogoduje svoj trojici spomenutih asova, a naročito Novaku Đokoviću, koji protiv Federera na brzoj podlozi Ejviejšn Centra u Dubaiju do sada nije imao pozitivan skor (3:1 za Švajcarca) i sigurno bi bio izazvan na veće napore u njihovom eventualnom meču pred odlazak na bodovno veoma važnu prolećnu američku turneju...

(Vuk Brajović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track