NOVAČE, ODUVAJ SVEĆICE NA TORTI, PA ONDA I SVE PROTIVNIKE: Divan dan u porodici Đoković (VIDEO)
Foto: Marina Lopičić

NAJBOLJI

NOVAČE, ODUVAJ SVEĆICE NA TORTI, PA ONDA I SVE PROTIVNIKE: Divan dan u porodici Đoković (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta i srpski sportista svih vremena danas puni 33 godine. A u nameri da Novaku Đokoviću čestitamo rođendan, zamislili smo se šta bi se to, pored uobičajenih želja, moglo poželeti nekom poput istinskog šampiona.

Pa neka bude ovako, želimo mu da se igra tenisa i da nastavi da se igra sa rivalima još dugo, dugo. Želimo mu da se svako jutro probudi bez ikakvih bolova. Želimo mu da pronađe mir i zadovoljstvo u svemu što radi. I, naravno, da oduva sve 33 svećice odjednom i ostvari svoje želje.

foto: Marina Lopičić

A šampionski put jednog od navećih naših sportsita, a po mnogima i najvećeg bez dileme, počeo je 22. maja 1987. godine u Beogradu, kada su majka Dijana i otac Srđan dobili svog prvenca. Četiri godine kasnije počeo je da trenira tenis i bez mnogo uvijanja rekao da je tu kako bi postao "prvi reket sveta". Taj prvi trening na Kopaoiku sa čuvenom Jelenom Genčić bio je prvi stepenik u karijeri velikog teniskog asa.

Gledajući u svog idola Pita Saprasa Novak je rastao i rastao u legendu svetskog tenisa. Do svog 33. rođendana može da se podiči (i treba) sa 17 grend slem titula.

Osam puta osvojio je Australijan open, jednom je trijumfovao na šljaci Rolan Garosa, tri trofeja je podigao na US openu u Njujorku, a pet titula na Vimbldonu su nešto što ga čini najzadovoljnijim kada se radi o sportskoj karijeri.

Sa turnira iz Masters serije čak 79 puta se vraćao kao apsolutni pobednik, a jedan od najdražih trofeja mu je onaj iz 2010. godine, kada je sa kolegama iz reprezentacije osvojio Dejvis kup i popeo Srbiju na krov sveta. A biće toga još, ne sumnjamo.

foto: Profimedia

Privatno je veliki humanista, a bogatstvo koje se ničim ne može meriti čine supruga Jelena, sin Stefan i ćerka Tara. Za kraj navodimo jedan od omiljenih mu citata: "Smej se dok god dišeš, voli dok god živiš". Eto, Nole, to ti želimo!

(Gojko Filipović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track