OVAJ SRPSKI TENISER JE POTOMAK ČUVENOG VOĐE USTANKA PROTIV TURAKA: U njemu bije srce od junaka!
Foto: EPA/BIANCA DE MARCHI

nevesinjska puška

OVAJ SRPSKI TENISER JE POTOMAK ČUVENOG VOĐE USTANKA PROTIV TURAKA: U njemu bije srce od junaka!

Tenis -

Nenad Zimonjić ima slavne pretke sa očeve i majčine strane

Nenad Ziomonjić će 4. juna proslaviti svoj 44. rođendan. Sjani srpski teniser, iako u petoj deceniji života, i dalje je aktivan, iako je sve više i više posvećen poslu selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Odličnu fizičku spremu i mladalačku snagu, bez obzira na godine i stalni trening Nenad Zimonjić može da zahvali i svojim genima.

foto: TSS

Srpski teniser je po ocu Mirku potomak čuvenog i slavnog sveštenika i jednog od vođa Hercegovačkog ustanka poznatijeg pod imenom Nevesinjska puška Bogdana Zimonjića iz Gackog, dok je njegova majka Nevenka, ćerka pravoslavnog sveštenika Jovana Bjegovića koga su ustaše ubile 1941. godine u Lici, u mestu Divoselo.

Nenad Zimonjić je ponosan na svoje junačko i mučeničko poreklo i čuva slavu svojih predaka u svom domu. Oženjen je suprugom Minom koja mu je rodila blizance, sina Leona i ćerku Lunu, koji imaju 11 godina.

foto: Vikipedija

- Vojvoda Zimonjić koji vuče poreklo iz Gacka je moj najpoznatiji predak. Mnoge porodice iz tog kraja su se preselile i otišle. Jedna u okolinu Vučkovice kod Kragujevca, odakle su moji, a druga kod Čačka. Mama je Ličanka, iz Gospića. Nadam se da sam pokupio ono najbolje, od jednih i od drugih - otkrio je Nenad Zimonjić pre nekoliko godina.

Kurir sport / A. R.

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track