Najnovije vesti

OVO MU NIJE TREBALO: Rodžer Federer na udaru javnosti zbog rasizma! PODIGLA SE VELIKA BURA (FOTO)
Foto: EPA/DAVE HUNT

ŠVAJCARAC U VELIKOM PROBLEMU

OVO MU NIJE TREBALO: Rodžer Federer na udaru javnosti zbog rasizma! PODIGLA SE VELIKA BURA (FOTO)

Tenis

Švajcarski teniser Rodžer Federer našao se na udaru javnosti i sam sebi napravio problem koji mu uopšte nije bio potreban.

Samo jedan bespotreban i nesmotren potez bio je dovoljan da javnost Švajcarca postavi na "stub srama", a oko dve rečenice se podigne velika bura.

foto: EPA/LYNN BO BO

Naime, Federer se našao pod velikim udarom kritika u Australiji zbog poruke podrške kontroverznom Alanu Džonsu, koji je poznat po rasističkom delovanju.

Kako su preneli mediji u Australiji, Džons, koji je bio voditelj jedne radio emisije, posle 35 godina rada se povukao, a Federer mu je uputio javno priznanje.

"Želim vam sve najbolje do kraja života. Čestitam na uspešnoj karijeri", rekao je Federer u video poruci i izazvao haos u Australiji.

Video sa spornom porukom uklonjen je sa Jutjuba, ali je prethodno već emitovan na australijskoj Skaj televiziji, te je završio i na društvenim mrežama gde se šeruje uz gnev Australijanaca. Džons je pre 15 godina pozvao istomišljenike na ulice Sidneja i okupio je 5.000 ljudi, koji su napadali emigrante i njihove potomke, te u Australiji nikako nije omiljena ličnost.

(Kurir sport)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...