SAKRIO SE ISPOD STOLA I PREŽIVEO MASAKR U KOME JE UBIJENO 16 ĐAKA: Bio je na vrhu sveta, ali ostao u senci 7 dana mlađeg Đokovića!
Foto: Profimedia

HIT PRIČA

SAKRIO SE ISPOD STOLA I PREŽIVEO MASAKR U KOME JE UBIJENO 16 ĐAKA: Bio je na vrhu sveta, ali ostao u senci 7 dana mlađeg Đokovića!

Tenis -

Životna priča Endija Mareja protkana je neverovatnim detaljima, ali uprkos svemu što ga je u životu snašlo on je imao samo jedan cilj.

Njegov cilj od kako je počeo da se bavi tenisom jeste bilo prvo mesto na ATP listi! Do prve pozicije je stigao 7. novembra 2016. godine.

I dok se o karijeri Škota puno toga zna, ono o čemu Marej nerado priča tiče se njegovog detinjstva.

Marej ima čest problem sa čašicom kolena, koja mu u detinjstvu nije srasla u jednu kost, već je ostala kao dve odvojene kosti, te mu celog života pravi problem.

Pohađao je danblejnsku osnovnu školu, i bio je prisutan za vreme Masakra u Danblejnu 13. marta 1996. u školi, kada je Tomas Hamilton ubio sedamnaest osoba od toga su šesnaest bili učenici, a jedna osoba učiteljica. Hamilton je tog dana poneo četiri pištolja i 700 metaka i počeo da puca po deci.

Marej se sakrio ispod stola u učionici zajedno sa godinu dana starijim bratom Džejmijem, a sve detalje ovog stravičnog zločina objavio je u autobiografiji, dok javno nikada ne govori o tome.

Činjenica da je rođen 15. maja 1987. godine i da se odlučui za tenis uslovila je da gotovo od prvih teniskih koraka pravi rivalstvo sa Novakom Đokovićem koji je sedam dana mlađi. Zajedno su išli na teniske kampove, a već kao juniori počeli da igraju jedan protiv drugog.

Endi Marej
foto: EPA/Yoan Valat

Njih dvojica su odigrali 36 međusobnih mečeva u okviru ATP, a Novak je dobio 25. U 19 finala Novak je slavio 11 puta. Od sedam finala na grend slem turnirima Đoković je slavio u pet, od toga četiri puta na Australijan openu. Jedan su od dva para koji su igrali finale na sva četiri grend slem turnira. Drugi par je Đoković - Nadal.

Na nesreću Škota povrede su obeležile poslednje godine njegove karijere, pa je odavno daleko od vrha i bilo kakve završnice na ozbiljnijim turnirima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track