Đoković: Prijateljstvo sa Marejem prestaje na terenu
Foto: REUTERS

bez milosti

Đoković: Prijateljstvo sa Marejem prestaje na terenu

Tenis -
Novajk je istakao da ga mečevi protiv najvećih rivala dodatno motivišu i teraju da se maksimalno skoncentriše i od prvog momenta pruža maksimum na terenu

LONDON - Najbolji srpski teniser Novak Đoković posle pobede protiv Francuza Žoa-Vilfreda Conge u četvrtfinalu Olimpijskog turnira u Londonu rekao je da je odigrao sjajan meč i da očekuje još bolju partiju u polufinalu protiv Endija Mareja.

"Igrao sam sjajno i iskreno se nadam da mogu da nastavim u tom ritmu i protiv Mareja. Svestan sam činjenice da ću morati da odigram najbolje što znam da bih izašao kao pobednik iz tog duela, jer on ovde pruža impresivne partije, a pre par nedelja igrao je finale Vimbldona", rekao je Đoković u Londonu.

On je dodao da ga mečevi protiv najvećih rivala dodatno motivišu i teraju da se maksimalno skoncentriše i od prvog momenta pruža maksimum na terenu.

"Danas mi je možda išslo na ruku što smo igrali na otvorenom jer Conga ima odličan servis, ali opet, vetar je obojici pravio dosta problema.

"Bilo je teško predvideti gde će lopta da odskoči, oko osnovne linije višse nema trave, ovo više nije turnir na travi, realno, samo pesak, tvrda zemlja, ima dosta rupa. U takvoj situaciji treba ostati miran i skoncentrisan kad se "lomi" rezultat. u presudnim trenucima uspevao sam da pronađem pravu taktiku, odigram pravi udarac, agresivno završavam na voleju i to želim i sutra da primenim", naglasio je Đoković i dodao da su njegovi sjajni servisi verovatno u vezi sa današnjim praznikom - Svetim Ilijom gromovnikom.

Kada je u pitanju činjenica da će publika u petak u ogromnoj većini biti uz Mareja Đoković je rekao.

"Podrška je uvek dobrodošla, ali sa jedne strane on podnosi dosta pritiska i očekivanja ovde, jer je domaći favorit za finale i da osvoji medalju za Britaniju. Nije mu to prvi put, svake godine na Vimbldonu od njega se očekuje mnogo, a sa druge strane ja sam imao dosta tih mečeva protiuv igrača koji su dobijali veći deo podrške publike. Nije mi prvi put, znam da se postavim, iskreno, to me dodatno motiviše da se pokažem u pravom izdanju", priznao je srpski teniser.

Ukoliko sutra uđe u finale Đoković će obezbediti medalju, ali kako je naveo, nada se da će 100. odličje za Srbiju osvojiti Milorad Čavić.

"Ja bih voleo da moja bude 110. po redu. Verujte mi, zaista o tome ne mislim, bitno je da je osvojimo, ko god,osvajamo je za zemlju. To je zadatak svih nas ovde i cele ekspedicije koja je došla, Navijaću za Čavića burno, ako uđem u finale, moći ću i uživo. On sigurno oseća podršku i nadamo se da može da ispliva životnu trku", istakao je Đoković.

Za kraj, on je rekao da je Mareja upoznao kada su imali po 11 godina, ali da se prijateljstvo zaboravlja čim se izađe na teren.

"Upoznali smo se u Francuskoj na turniru do 12 godina, mi smo imali po 11. Poznanstvo i prijateljstvvo datira dugo, igrali smo u juniorskoj konkurenciji, potom mnogo bitnih mečeva na gren slemovima, dobro se poznajemo, dobro se slažemo van terena, ali i on i ja smo profesionalci i čim izađemo na teren želećemo da pobedimo", završio je Đoković.

Drugi polufinalni par: Federer- Del Potro

Rodžer Federer je pobedio Amerikanca Džona Iznera sa 6:4, 7:6 (7:5) i u polufinalu će igrati protiv Del Potra, koji je nadigrao Japanca Kei Nišikorija - 6:4, 7:6 (7:5).Na ženskom turniru za sada je poznat jedan polufinalni par, Viktorija Azarenka - Serena Vilijams.

Beloruskinja je pobedila Nemicu Angeliku Kerber sa 6:4, 7:5, a Amerikanka Dankinju Karolinu Voznjacki sa 6:0, 6:3.Prijatno iznenađenje priredila je Ruskinja Marija Kirilenko koja je savladala favorizovanu Čehinju Petru Kvitovu sa sa 7:6 (7:3), 6:3 i plasirala se u polufinale, gde će joj protivnica biti bolja iz preostalog četvrtfinalnog duela između Marije Šarapove i Kim Klajsters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track