AKO UMREM POTPUNO VAS OSLOBAĐAM ODGOVORNOSTI! Amerikanci od Novaka traže da potpiše OVAJ formular ukoliko želi da igra!
Foto: Profimedia

jezivo

AKO UMREM POTPUNO VAS OSLOBAĐAM ODGOVORNOSTI! Amerikanci od Novaka traže da potpiše OVAJ formular ukoliko želi da igra!

Tenis -

Teniski savez SAD preduzeo je sve mere predostrožnosti kako bi se što bolje zaštitio i skinuo svaku odgovornost sa sebe pred početak US opena.

Kao generalna proba pred ovaj Gren Slem biće održan Master u Sinsinatiju, samo nedelju dana ranije, i upravo tu biće primenjeno jedno bizarno pravilo koje je sve navijače, ali izgleda i tenisere ostavilo u čudu.

Na društvenim mrežama procurio je papir, koji je jedan vid saglasnasti, koju će navodno svaki učesnik Mastersa u Sinsinatiju morati da potpiše ukoliko želi da učestvuje na ovom turniru.

- Potpuno sam svestan rizika ulaska u Nacionalni trening centar i kompleks Bili Džin King nacionalnog centra (itd.) tokom kovid-19 pandemije. Shvatam da postoji rizik zbog ulaska u kompleks i toga što sam okružen drugim ljudima tokom kovid-19 pandemije. Rizik uključuje, ali nije limitiran na, dobijanje kovida-19, respiratornih problema, smrt, širenje kovida-19 članovima porodice ili ukućanima, kao i bilo kome drugom koji može da se suoči sa pomenutim problemima. Takođe shvatam da poštovanje kovid-19 protokola neće eliminisati ovaj rizik, čak i uz socijalno distanciranje i druge bezbednosne mere u kompleksu. Sa ovim znanjem prihvatam da uđem u kompleks birajući da to uradim uprkos tome što može da bude opasno za moje zdravlje i zdravlje ljudi sa kojima budem u kontaktu. Prihvatam odgovornost za svaki rizik koji uključuje povredu, ozbiljno oboljenje i smrt koji mogu da se dese meni ili drugima koji budu u kontaktu sa mnom, a rezultat su mog boravka u kompleksu i nastali su zbog nemarnosti Nacionalnog trening centra ili bilo kog drugog razloga. Sa punim razumevanjem shvatam da je ovo odricanje odgovornosti i saglasan sam sa tim da važi zauvek. Ova forma odricanja je obavezujuća za: mene, članove moje porodice i supružnika ukoliko budem živ, to jest moje naslednike i lične zastupnike ukoliko budem mrtav, navodi se, pored ostalog, u "procurelom" formularu.

Kada se ovaj formular pojavio u javnosti pojavili su se i razni komentari, za ali i protiv ovog bizarnog pravila.

foto: Dado Đilas

Pojedini su izjavili kako ovo nije ništa novo i kako je to formular koji je oduvek postojao, ali to je do sada bila samo formalnost, dok je ova situacija sa koronom dovela do toga da se samo sve detaljno ispituje i proučava.

Ovaj formular sigurno neće potpisati Rafael Nadal, Rodžer Federer, Sten Vavrinka i mnogi drugi koji ni neće igrati na US openu, a još uvek se čeka odluka Novaka Đokovića.

foto: EPA/NIC BOTHMA

Svoj stav o potpisivanju saglasnosti objavila je i Džoana Konta koja će igrati u SAD.

- Mislim da sa ovakvim formularima stvari uvek postali dosta mračne i veoma sumorne. To je jednostavno takva forma. Što se tiče prakse, gde god da odemo na turnir, čak i pre ove situacije (pandemije koronavirusa prim. aut), mi upravljamo našim telom. Svaku odluku koju donesemo koja se tiče toga kada igramo i koliko igramo će uticati na naše telo. Tako da, što se tiče ovog virusa i odluke koju će igrači doneti, mislim da to sve pada pod isto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track