NOVAK JAČI OD SUDIJE I RUDA: Đoković posle velike drame izborio plasman u finale (VIDEO)
Foto: Profimedia

Masters u Rimu

NOVAK JAČI OD SUDIJE I RUDA: Đoković posle velike drame izborio plasman u finale (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Rimu, pošto je posle velike borbe, posebno u prvom setu savladao Norvežanina Kaspera Ruda 7:5, 6:3.

Đoković će u ponedeljak od 17 časova u finalu igrati protiv boljeg iz meča Argentinca Švarcmana i Kanađanina Šapovalova, koji je na programu kasnije.

Prvi set je bio više nego uzbudljiv. Rud je vodio 5:4 i servirao za osvajanje seta. Novak je ne samo dobio taj gem, nego je tokom njega, kao uostalom više puta tokom meča ušao u raspravu sa sudijom, koji ga je prilikom pregleda jednog traga loptice drastično oštetio. Đoković je ipak, uspeo da napravi preokret, i sa tri vezana gema dobije prvi set 7:5.

Početak drugog seta, doneo je tri duga gema, koja su trajala trideset minuta. U trećem Novak je spasao četiri brejk lopte. Rud je posle toga izjednačio na 2:2 u gemovima, da bi Šoković zatim uzeo devet od deset odigranih poena i uz brejk bez izgubljenog poena stekao prednost koju do kraja nije ispuštao

.

2. set

6:3 - Đoković je izborio novo finale i ove sezone, ako se izuzme onaj skandal i diskvalifikacija u Njujorku, nema poraz

5:3 - Novak je imao priliku da završi meč, ali će posle propuštene dve brejk lopte morati da servira

5:2 - Bilo je 30:30, ali je Novak uspeo da materijalizuje prednost brejka

4:2 - Brejk! Novak dobija gem sa nulom

3:2 - Đoković je sprečio rivala da gem uđe u igru na razliku

2:2 - Posle onako dugog gema, ovaj četvrti je bio kratak, a Rud ga je osvojio posle sjajne reakcije na mreži na kojoj mu je i Novak čestitao

2:1 - Kakav gem! Novak je spasao četiri brejk lopte, od čega jednu asom na drugi servis

1:1 - Odigrano je 16 poena u gemu, Rud je spasao dve brejk lopte

1:0 - Novak siguran na svoj servis, bez izgubljenog poena, osvaja prvi gem u drugom setu.

1. set

7:5 - BREJK! Novak osvaja prvi set posle velikog preokreta! Đoković u 12 gemu ponovo oduzima servis sjajnom Norvežaninu i tako dolazi na set od velikog finala Mastersa u Rimu. Prvi set trajao je čak 69 minuta!

6:5 - Novak stiže do preokreta! U gemu koji je trajao 12 minuta Novak je spasao tri brejk lopte i nakon nekoliko propuštenih prilika ipak uspeo da završi gem. Čak pet grešaka iz forhenda napravio je Srbin u ovom gemu, ali sjajno ga je služio servis. U najbitnijim momentima as udarcima osvajao je poene i zasluženo stigao do prednosti u finišu seta.

5:5 - NOVAK PRAVI BREJK! Srbin je po ko zna koji put u karijeri pokazao da je najbolji kad je najteže! Žestoko je oštećen Novak u odlučujućem gemu. Pri rezultatu 15:15, Rud je poslao servis u aut, a sudija je dosudio poen Norvežaninu. Bunio se Novak, ali uzalud, oduka nije promenjena. Na snimku se jasno videlo da je lopta završila u autu. Rud je u nastavku gema stigao do prednosti 40:15 i dve vezane set lopte, ali Novak je uspeo da stigne do preokreta! Osvojio je četiri poena u nizu, napravio brejk i stigao do izjednačenja.

4:5 - Siguran gem Novaka. Srbin smanjuje zaostatak. Rud u narednom gemu servira za prednost u setovima.

3:5 - Siguran gem Ruda! Bez izgubljenog poena Norvežanin osvaja svoj servis gem. Novak će u narednom gemu servirati za ostanak u setu.

3:4 - Strašan gem Novaka! Najbolji gem od starta meča odigrao je Novak. Drastično je pojačao intenzitet igre srpski as! Zahvaljujući sjajnom servisu eksresno osvaja svoj servis gem i smanjuje zaostatak u prvom setu.

2:4 - Novak propušta dve prilike za brejk! U gemu koji je trajao gotovo 11 minuta Srbin je propustio priliku da stigne do izjednačenja. Uz dosta muke borbeni Norvežanin uspeva da se izvuče iz neugodne situacije i sačuva rano stečenu prednost.

2:3 - Siguran gem Đokovića! Novak smanjuje zaostatak u prvom setu. Nekoliko sjajnih poena srpskog asa viđeno je u ovom gemu.

1:3 - Norvežanin rutinski stiže do potvrde brejka! Sjajno igra Rud na startu meča. Na 30:30 odigrao je dva sjajna poena i tako materijalizovao prednost koju je stekao u prethodnom gemu.

1:2 - Brejk Ruda. Đoković gubi servis u trećem gemu. Norvežanin koristi prvu brejk šansu na meču i dolazi do prednosti na startu prvog seta.

1:1 - Izjednačenje Norvežanina! Odličan gem Ruda. Norvežanin bez izgubljenog poena dolazi do izjednačenja u prvom setu, sjajno je funkcionisao forhed Đokovićevog protivnika u ovom gemu.

1:0 - Đoković osvaja uvodni gem na meču! Nakon dve greške Novaka na startu meča Rud je imao 0:30, međutim usledio je as Srbina i prednost nakon dve vezane greške Norvežanina 40:30. Rud sjajnim potezom stiže do izjednačenja u narednom poenu, ali Đoković ne dozvoljava rivalu da dođe u priliku za brejk. Osvaja naredna dva poena i stiže do prednosti u gemovima.

14:27 - Meč počinje, Novak prvi servira!

14:41 - Novak izašao na teren! Spektakl uskoro počinje

14:40 - Hiljadu navijača pratiće pofufinalni duel Đoković - Rud

Ovo je prvi međusobni susret Đokovića i Ruda, koji je trenutno 34 teniser sveta.

Podsetimo, Novak je u četvrtfinalu eliminisao Nemca Dominika Kepfera posle velike borbe u tri seta, dok je Rud iznenadio četvrtog nosioca Matea Beretinija.

Pobednik ovog meča za titulu će se boriti protiv boljeg iz duela Šapovalov - Švarcman. Taj meč na programu je u 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track