ĐOKOVIĆ OTKRIO NADALOVU SLABU TAČKU: Kralj šljake LAKO PADA na Rolan Garosu?! (FOTO)
Foto: EPA/Lynn Bo Bo, AP/Rebecca Blackwell

GREND SLEM U FRANCUSKOJ

ĐOKOVIĆ OTKRIO NADALOVU SLABU TAČKU: Kralj šljake LAKO PADA na Rolan Garosu?! (FOTO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Masters u Rimu, a tom prilikom govorio je i o narednom periodu, učestvovanju na Rolan Garosu, a dotakao se i Rafaela Nadala.

Španski teniser nosi nadimak "kralj šljake", pa nema sumnje da će Novaku na "narandžastoj podlozi" najveći rival biti upravo Rafa.

"Učinak koji on ima tamo, istorijat njegovih rezultata - jednostavno ne smete nikog da stavite ispred njega. Ali, definitivno je Dijego pokazao da Nadala možete da pobedite na šljaci", izjavio je Đoković, pa dodatno analizirao.

foto: Profimedia

"Uslovi na kojima je igrao - teška šljaka, mali odskos, visoka vlažnost vazduha, noć – to ćemo sve imati i u Parizu. Noćne sesije pod osvetljenjem, manji odskok, tako da ne znam... Siguran sam da on ne preferira takve uslove. Znam da voli kad loptica visoko odskače, kada je vruće i uslovi su brži pa može da koristi mnogo više spina. Tako da - videćemo, biće interesantno", objasnio je najbolji teniser planete.

foto: Profimedia

Rolan Garos će se ove godine prvi put u istoriji igrati krajem septembra, za razliku od prethodnih godina kada se igrao krajem maja, što će drastično uticati na uslove igre.

"Meni odgovaraju ti uslovi, biće zanimljivo kako će se turnir odvijati, ima mnogo mečeva, ali počne kiša, što za Pariz u ovo doba godine nije neuobičajeno, pitanje je koliko će to uticati na ceo raspored. Nadamo se da možemo da završimo na vreme, ali moram da budem spreman fizički na sve, na moguća odlaganja, prekidanja mečeva, da igram van centralnog terena bez krova. Ali osetio sam tako nešto i u prošlosti, ovo mi daje dodatno samopouzdanje za Grend slem", ističe najbolji srpski sportista.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track