NOVAKA NE SMEJU DA IZBACE SA ROLAN GAROSA! Srbin može da odahne nakon promene strogih pravila, rivali i dalje u PANICI!
Foto: EPA/Riccardo Antimiani

jedna briga manje

NOVAKA NE SMEJU DA IZBACE SA ROLAN GAROSA! Srbin može da odahne nakon promene strogih pravila, rivali i dalje u PANICI!

Tenis -

Organizatori Rolan Garosa odlučili su da izmene rigorozni "korona protokol", pa tako teniseri koji imaju dokaz da su preležali virus COVID-19, a tokom turnira dobiju pozitivan test, neće biti izbačeni sa turnira, saznaje ugledni francuski list L'Ekip.

Novak tako može da odahne, jer sada neće moći da ga diskvaifikuju sa turnira zbog eventualnog "lažno" pozitivnog testa, kao što je to bio slučaj sa Špancem Fernandom Verdaskom.

Osobe koje su već bile zaražene ovim virusom su u prednosti jer su razvili anti-tela, a nekada može da se dogodi da zbog toga dobiju lažno pozitivan test. Pošto je Novak u junu bio inficiran koronom i ima anti-tela sada je bezbedan. To važi i za Grigora Dimitrova, Benou Pera i još nekoliko tenisera.

Ova odluka svakako predstavlja veliko olakšanje za Srbina, jer će se osloboditi stresa kome je bio izložen pred svako testiranje.

S druge strane, teniseri koji nisu imali koronu strahovaće i dalje pred svako testiranje. Dovoljno da je neko iz stručnog štaba pozitivan i lete sa turnira, kao što je bilo u slučaju Damira Džumhura i Peđe Krstina.

Podsetimo, Novak u utorak kreće u pohod na titulu u Parizu. Protivnik u prvom kolu mu je Šveđanin Mikael Imer.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track