CENZURISALI NOVAKA, PA SE SADA PERU: Organizatori Rolan Garosa objasnili zašto su PREKINULI Đokovićev intervju! (VIDEO)
Foto: Printskrin

ROLAN GAROS

CENZURISALI NOVAKA, PA SE SADA PERU: Organizatori Rolan Garosa objasnili zašto su PREKINULI Đokovićev intervju! (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prekinut je tokom konferencije za medije pred svoj prvi meč na Rolan Garosu, potom i cenzurisan u zvaničnom izveštaju sa konferencije, a sada su se oglasili i organizatori i objasniji gde je nastao problem.

Novak Đoković je tokom obraćanja novinarima govorio o bolnim temama vezanim za pandemiju korona virusa, pa se dotakao lažnih testova, zbog kojih su neki poput Damira Džumhura diskvalifikovani sa turnira.

"Voleo bih da su oni koji su bili pozitivni na testu - potom, 24 sata kasnije, još jednom bili testirani, kako bi se utvrdilo da li je ono bilo 'lažno pozitivan' rezultat, ili stvarno pozitivan. Ako je dvaput bio pozitivan rezultat, onda bi, naravno, trebalo da takav igrač bude van turnira, ali ako je u pitanju lažno pozitivan provobitni rezultat, trebalo bi mu dozvoliti da igra", počeo je Đoković priču, a onda je naglo prekinut.

Da sa Rolan Garosa nešto kriju videlo se i kada su na svom zvaničnom YouTube kanalu okačili Novakovu konferenciju u trajanju od samo minut i po, dok internetom sada kruži duža verzija od šest minuta, na kojoj se vidi da je Đoković bio prekidan iako nije odgovorio na sva pitanja novinara.

Na sve ovo stiglo je i kratko obrazloženje organizatora Rolan Garosa u kojem se navodi da je konferencija prekinuta od strane moderatora.

foto: Printskrin

"Hvala momci, hvala ti Novače. Završili smo...", rekao je moderator dok je novinar uveliko postavljao pitanje Novaku.

"Novinar je imao pravo na tri pitanja", objasnili su organizatori.

E sad... Da li se radi o strogom poštovanju pravili ili o cenzuri ostaje pitanje...

Srbiju danas na Rolan Garosu predstavljaju Đere, Lajović i Novak Đoković, koji u 13.35 igra sa 80. igračem sveta Mikaelom Imerom. Prvi reket sveta je apsolutni favorit s kvotom od 1,20 da će slaviti sa 3:0 u setovima. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Đoković - Imer.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track