NJEGOVA IZJAVA O NOVAKU PODIGLA JE VELIKU PRAŠINU! Federer mu ovo nikada neće oprostiti: Nemam ništa lično protiv njega, ALI...
Foto: Profimedia

PRAVO U METU

NJEGOVA IZJAVA O NOVAKU PODIGLA JE VELIKU PRAŠINU! Federer mu ovo nikada neće oprostiti: Nemam ništa lično protiv njega, ALI...

Tenis -

Jedan od najboljih francuskih tenisra Žil Simon potpuno otvoreno je govorio o "velikoj trojci", nepravdi koju Novak trpi i zabludi koja vlada o Federeru.

"Smatram da je od njih trojice najjači Novak. Bolji je, on je najkompletniji igrač sa najmanje slabosti... I dalje će ga biti najteže pobediti", jasan je Simon.

Simon ne krije da se divi liku i delu Rodžera Federera, ali ima i prilično zanimljivo mišljenje o Švajcarcu.

"Nemam ništa lično protiv Federera, ali imam protiv slike koju imamo o njemu", rekao je Simon za L'Ekip.

"Decenijama se veruje da bi mladi teniseri trebalo da se ugledaju isključivo na njega. On je zbog svog stila, agresivnosti i samopouzdana opravdao ta mišljenja, ali zbog njega smo izgubili 20 godina", dodaje Francuz.

Simon ne krije da bi voleo da padnu Federerovi rekordi, kako bi se srušio mit o Švajcarcu.

"U Francuskoj svi žele Federera – treneri, roditelji, a ne shvatamo da je Nadal uzeo toliko slemova radeći nešto sasvim drugačije. Zato bi pomoglo da Federerovi rekordi padnu jer bismo konačno morali da vidimo i druge. Često ljudi kažu "ne voliš tenis ako ne voliš Federera", a ja odgovaram "ne voliš tenis ako voliš samo Federera"", zaključuje Simon.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track