DECENIJA SALATARE I ŠIŠANJA NA NULARICU! Momenat za ISTORIJU: Srbija OSVOJILA Dejvis kup! VIDEO

NA DANAŠNJI DAN

DECENIJA SALATARE I ŠIŠANJA NA NULARICU! Momenat za ISTORIJU: Srbija OSVOJILA Dejvis kup! VIDEO

Tenis -

Na današnji dan pre tačno deset godina Srbija je osvojila Dejvis kup i postigla najveći uspeh u istoriji tenisa na ovim prostorima.

U odlučujućem meču protiv Francuza, Viktor Troicki je doneo treći bod Srbiji savladavši Majkla Lodru sa 3:0 (6:2,6:2,6:3).

Prethodno je Novak Đoković savladao je Gaela Monfisa sa 3:0 (6:2,6:2,6:4) i izjednačio na 2:2 u meču

foto: Teniski Savez Srbije

Iako je bio pod najvećim pritiskom u karijeri, jer je odlučivao o tituli ekipnog prvaka sveta, Troicki je odigrao jedan od svojih najboljih mečeva i gotovo je deklasirao neuporedivo iskusnijeg protivnika

"Neopisivo... Nisam znao kako da reagujem posle poslednjeg poena... Ovo je najlepši trenutak u mom životu... ", rekao je tada Troicki.

foto: Teniski Savez Srbije

Pre Troickog izjednačenje Srbiji u meču doneo je Novak Đoković savladavši i dan danas redovnu mušteriju Gaela Monfisa.

"Ovo je najveći uspeh u karijeri svakog igrača... Ovo je jedno od najvećih sportskih dostignuća... Još nismo svesni, kao ni nacija, koja nije bila teniska. Ovo je kao da smo osvojili Svetsko prvenstvo u fudbalu", rekao je tom prilkom Đoković

Nakon istorijske pobede i osvajanje prve " Salatare " u istoriji teniseri Srbije , stručni štab i rukovodstvo Teniskog saveza Srbije ispunili su obećanje i ošišali su se do glave na terenu beogradske Arene posle osvajanja Dejvis kupa

Odmah pošto je Viktor Troicki pobedio Majkla Lodru sa 3:0 i doneo Srbiji trijumf od 3:2 ukupno, na teren beogradske Arene iznete su stolice, mašinica i makaze.

Prvi je kosu izgubio predsednik TSS, Slobodan Živojinović, a za njim i Novak Đoković, a onda i ostali igrači. Bez kose je ostao i stručni savetnik reprezentacije, Nikola Pilić.

Najveći uspeh Srbije u istoriji tenisa, osvajanje prve titule Dejvis kupa pobedom nad Francuzima u finalu u Beogradu, krunisan je u Beogradskoj areni svečanošću kojoj je prsisutvovalo više od 15 hiljda gledalaca u Areni

Veliku srebrnu "salataru", namenjenu pobedniku, uručio je selektoru našeg tima Bogdanu Obradoviću prvi čovek Međunarodne teniske federacije (ITF) Frančesko Riči Biti, a najveći trijumf našeg tenisa puna Arena je proslavila pevajući himnu Srbije.

foto: Beta/AP

Beogradska publika je na kraju svečanosti bučnim aplauzom pozdravila ne samo srpske, već i sve francuske reprezentativce, učesnike finala Dejvis kupa, pokazujući time pravi sportski duh koji je tokom trodnevnog finala vladao u Areni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track