OVAKO IZGLEDA KARANTIN ZA ĐOKOVIĆA! Više liči na zatvor: Novak će biti zaključan 19 sati dnevno! Svaka greška će ga skupo koštati
Foto: Profimedia

ZBOG KORONE

OVAKO IZGLEDA KARANTIN ZA ĐOKOVIĆA! Više liči na zatvor: Novak će biti zaključan 19 sati dnevno! Svaka greška će ga skupo koštati

Tenis -

Rigorozne mere u suzbijanju epidemije virusa Kovid-19 vlasti u Australiji nisu ublažile ni prema najboljim teniserima sveta koji će se od 8. februara takmičiti na prvom Grend slemu u sezoni.

Svako od igrača će morati da prođe dvonedeljni karantin, koji po mnogo čemu više liči na zatvor.

Poseban problem je nastao jer su organizatori Australijan opena odlučili da nekoliko najboljih tenisera, među kojima su Novak Đković, Rafael Nadal, Dominik Tim, Serena Vilijams i Simona Halep, smesti u Adelaidu, gradu koji je udaljen 730 kilometara od Melburna. Svi ostali igrači će biti smešteni u Melburnu.

Novak Đoković
foto: EPA/DAN HIMBRECHTS

Sam smeštaj nije toliki problem po najbolje igrače. Novak i društvo će boraviti u hotelu sa četiri zvezdice u centru grada koji se nalazi u državi Južna Australija, za razliku od Melburna koji je u državi Viktorija.

Međutim, Novak i članovi njegovog tima moći će da borave van hotela najviše pet sati. Svaki prekršaj ovog pravila bilo kog člana tima skupo će koštati Đokovića. Prva kazna je novčana u visini 19.000 dolara, a zatim slede kazne kao što su diskvalifikacija sa turnira, zatvor, pa čak i proterivanje iz Australije.

Balon u Adelaidi, u kome će treirati teniseri, ima kapacitet za najviše 50 osoba. Svi oni će u petak 29. januara prisustvovati jednoj izložbi, a zatim se uputiti u Melburn.

Pošto svaka država u Australiji ima posebne propise vezane za korona virus nije nemoguće da se u slučaju pogoršanja stanja donesu rigoroznije mere, a onda bi organizatori Australijan opena bili u ozbiljnom problemu. U praksi, može da se desi da država Viktorija pooštri uslove za ulazak na njenu teritoriju što bi predstavljalo problem za igrače koji se nalaze u Adelaidu.

Ova odluka organizatora iriirala je većinu igrača koji će biti smešteni u Melburnu. Organizator je saopštio da očekuje veliki gubitak od turnira. Prema nekim procenama Teniski savez Australije je spremio 80 miliona dolara za organizaciju, a troškovi bi mogli da narastu do 120 miliona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track