NADAL NE MOŽE DA SE POMIRI SA ČINJENICOM DA JE NOVAK PONOVO OSVOJIO AUSTRALIJAN OPEN! Žestoko opleo po Medvedevu: Izluđuje me to!
Foto: AP

odlepio

NADAL NE MOŽE DA SE POMIRI SA ČINJENICOM DA JE NOVAK PONOVO OSVOJIO AUSTRALIJAN OPEN! Žestoko opleo po Medvedevu: Izluđuje me to!

Tenis -

Toniju Nadalu, bivšem treneru i stricu slavnog španskog tenisera Rafaela Nadala, teško je pao ubedljiv trijumf Novaka Đokovića u finalu ovogodišnjeg Australijan opena.

Novak je deveti put u karijeri osvojio tutulu šampiona u Melburnu, pošto je u finalu "počistio" sjajnog ruskog tenisera Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima (7:5, 6:2, 6:2). Najbolji teniser sveta tako je stigao do 18. Grend slem titule u karijeri i samo dva trofeja mu nedostaju da se izjednači sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom koji drže rekord sa 20 osvojenih Grend slemova.

Novak Đoković, Australijan open
foto: Profimedia

Bivši trener španskog asa iznenađen je i besan što je Novak tako ubedljivo slavio u finalu. On je prokomentarisao meč za titulu i tom prilikom žestoko isprozivao 25-godišnjeg Medvedeva.

"Siguran sam da je Medvedev na teren Rod Lejver Arene iozašao sa svim potrebnim informacijama o igri Novaka Đokovića, da je sve pravilno analizirao, ali nije uspeo da prevaziđe frustraciju posle prvog seta i nastavi svoju borbu. Iznenađuje me da sportisti na ovom nivou ponekad imaju loše sposobnosti da prevaziđu poteškoće", rekao je Toni Nadal.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track