POVREDA IZMENILA PLANOVE: Ivanišević otkrio kada bi Novak mogao da se vrati na teren! Pitaju se i lekari
Foto: EPA Dean Lewins

nema žurbe

POVREDA IZMENILA PLANOVE: Ivanišević otkrio kada bi Novak mogao da se vrati na teren! Pitaju se i lekari

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je povređen uspeo da deveti put u karijeri osvoji Australijan open, a njegov trener Goran Ivanišević, ocenio je da, posle svega nema potrebe za žurbom i da se povratak na teren može očekivati tek kada počne sezona turnira na šljaci.

"Sve zavisi od stanja povrede, ali nema potrebe da se žuri", rekao je Ivanišević za Sport klub.

Ivanišević je otkrio i da će svetski broj jedan imati novi pregled posle kojeg će sve biti poznato.

"Pregled je za dve nedelje, videćemo. Nema potrebe za bilo kakvim rizikom. Želim da bude 100 odsto spreman za sezonu na šljaci kako bi pokušao da napadne titulu na Rolan Garosu", precizirao je Ivanišević.

Manji broj turnira nije velika promena za Đokovića, naglasio je Ivanišević.

"Ako pogledate njegov raspored poslednjih pet ili šest godina, nije da je igrao mnogo turnira. Ne mislim da neko može da se fokusira samo na Grand slemove. Potrebna je dobra priprema za te turnire. Imamo primer da je Novak napravio sjajnu uvertiru pred Australijan openu zbog dva teška meča na ATP kupu. Siguran sam da će odigrati nekoliko turnira pre Rolan Garosa, kao i još jedan na travi pre Vimbldona. Potom slede Olimpijske igre pre US opena. Videćemo za dvoranu... Na godišnjem nivou možda će igrati dva ili tri turnira manje, što nije značajna promena", zaključio je.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track