SRAMNO NEPOŠTOVANJE PREMA NOVAKU! Teniska legenda šokirala svet: Nadala i Federera diže u nebesa, a Đoković za njega NE POSTOJI!
Foto: Profimedia

BRUKA

SRAMNO NEPOŠTOVANJE PREMA NOVAKU! Teniska legenda šokirala svet: Nadala i Federera diže u nebesa, a Đoković za njega NE POSTOJI!

Tenis -

Legendarni švedski teniser Bjorn Borg smatra da su Rodžer Federer i Rafael Nadal najbolji igrači u istoriji tenisa.

Višestruki Grend slem šampion je govorio za "La Stampu" o aktuelnim dešavanjima u svetskom tenisu, igračima koji dominiraju belim sportom, ali tokom čitavog razgovora gotovo da nije ni spomenuo najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Bjorg, kao veliki fan Federera, žali što Federer nije igrao na Australijan openu. Šveđanin u svojoj analizi turnira u Melburnu ne pominje devetostrukog šampiona Novaka Đokovića, već ističe kako je Federer porpustio veliku priliku i otkriva planove Švajcarca za nastavak sezone.

"Šteta je što je Rodžer odlučio da ne igra u Australiji, imao je tamo veliku šansu. On je za 2021. godinu sebi postavio pet ciljeva – prvi je da ostane zdrav i spreman, a ostali su Vimbldon, Olimpijske igre, US Open i Lejver kup", rekao je Bjorg.

Bjorg zanemaruje Đokovića i kada govori o "najboljem svih vremena".

Rodžer Federer
foto: Profimedia

"Federer i Nadal su možda i dvojica najjačih svih vremena, uvek znaju šta treba da urade. Impresioniran sam time koliko su motivisani i koncentrisani na terenu. I sjajni su ljudi i van terena. Znaju šta sam radio ja kao igrač, a ja znam šta rade oni. Mnogo sam stariji, ali sam prošao kroz sva njihova iskustva, zato se razumemo tako savršeno", rekao je Šveđanin.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Legendarni teniser je prognozirao šta će se dešavati u nastavku sezone i tad se na kratko setio da i Novak postoji.

"Nadal je u Melburnu pobedio samo jednom, ali mogao je bar još dva ili tri puta. U Parizu će svakako biti favorit, ali ne smemo da zaboravimo Cicišasa, Medvedeva, Šapovalova i Zvereva koji mogu dobro da odigraju na velikim turnirima. I onda, naravno, tu je Novak Đoković. On želi da osvoji što je moguće više grend slemova kako bi pretekao Federera i Nadala", kaže Borg.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track