ĐOKOVIĆ U BLATU DO KOLENA: Novak ušao u piramide! Tamo čovek nije kročio 5.000 godina VIDEO
Foto: Printscreen YT

istraživački duh

ĐOKOVIĆ U BLATU DO KOLENA: Novak ušao u piramide! Tamo čovek nije kročio 5.000 godina VIDEO

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obišao je piramide u Visokom po treći put.

Ovoga puta je Novak odlučio da u piramide u Visokom povede i decu, Stefana i Taru, pošto je prethodni put dolazio sa suprugom i roditeljima.

Treći dolazak Novaka podstaknuo je njegovog domaćina dr Semira Osmanagića, da krenu u veliku podzemnu avanturu kroz tunele na kojima, kako Semir kaže, ljudska noga nije kročila 5.000 godina.

Đoković, Osmanagić i još jedan momak koji je bio snimatelj, provlačili su se kroz uske tunele koji su bili puni vode, u nekim delovima je bilo i blata, pa je Novak u jednom momentu bio skroz mokar. Kadrovi su izgledali neverovatno i bez dileme je ovo situacija u kakvoj Novaka Đokovića dosad nismo videli.

Kada su stigli na deo koji dosad nije ni istražen, niti je dostupan običnim turistima i posetiocima piramida u Visokom, Novak je istakao da je osetio neverovatan mir koji oslobađa od svih tegoba i misaono i fizički.

- Rezonanca je takva sa obe strane kao da stvara neki talas i osetio sam da su ovaj prostor, tuneli, piramida takođe, emitovali neku vrstu vibracije od kojih se moglo levitirati i fizički i misaono, u tom kontekstu da je čovek od piramide imao neku vrstu vibracije i rezonance koja je mogla za jako kratko vreme da ga oslobodi potpuno od bilo kakvih teskoba, psihičkih i fizičkih.

- I kada si pomenuo kuglu, to me je duboko pogodilo, jer sam nekako video da je čovek koji je iz polja piramide imao neku vrstu kugle koja ga je izdigla i fizički i misaono i u vrlo kratkom periodu ga je iščistila potpuno i učinila da se oseća lakšim i ležernijim.

- Dok si pričao, iza mene se obrušilo nekoliko kamena, shvatio sam to kao skidanje slojeva, osetio sam da su ljudi kroz meditaciju u tunelima mogli da se mnogo brže konektuju sa tim kosmičkim dimenzijama i silama koje su im služile za mnogo štošta, ali u tom kontekstu kada si unutra, em si imao kapiju portal, em si imao čišćenje, em si mogao da transendijuješ u neke delove koje su nama i dalje nepoznati - rekao je Novak dr Semiru Osmanagiću dok su napravili pauzu od provlačenja kroz uzane tunele pune vode.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track