RAFA SUZDRŽAN OD KOMENTARA! Nadal: Ne želim da govorim o toj temi!
Foto: Profimedia

TENIS

RAFA SUZDRŽAN OD KOMENTARA! Nadal: Ne želim da govorim o toj temi!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal nije želeo da govori na temu o kojoj bruji "beli sport".

Laureus nagrada za sportistu godine pripala je španskom teniseru Rafaelu Nadalu, a ovo je drugi put u karijeri da Španac bude proglašavan za sportistu godine.

Drugi teniser sveta istog dana plasirao se u četvrtfinale mastersa u Madridu pošto je pobedio Australijanca Alekseja Popirina sa 6:3, 6:3, a na konferenciji za medije je zaćutao na jednu temu.

"U Madridu sam i uvek kažem isto; ne mislim na Rolan Garos kada sam ovde. Igram se svaki dan i svaki dan se trudim da budem bolji, ponekad ispadne dobro, ponekad loše. Verujem samo u svakodnevni rad, u kratkoročne i dugoročne ciljeve. A kratkoročno, to je Madrid. Kada odigram dobro, osećam se sigurnije i to je ključ", rekao je Nadal koji je otkrio i šta mu najviše nedostaje u "balonu"?

"Kontakt sa ljudima. Deo porodice gleda mečeve, ali ne mogu da ih viđam. Ali, srećni smo i u hotelima. Imamo najvažnije stvari, ne žalimo se. Hvala što uopšte možemo da igramo i verujem da se uskoro vraćamo u normalu", dodao je Španac, a imao je i zanimljiv komentar na činjenicu da su pojedine kolege izgubile motivaciju.

Rafael Nadal
foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

"Ne želim da ulazim u tu temu. Svako ima pravo da se izrazi. Imali smo tešku godinu u svakom smislu i normalno je da postoje ljudi koji su izgubili motivaciju ili su umorni. Ja sam imao slobodu da biram da li ću da igram ili ne", zaključio je Nadal.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track