ĐOKOVIĆ SAZNAO RIVALE U RIMU: Cicipas čeka Novaka u četvrtfinalu
Foto: Starsport

žreb

ĐOKOVIĆ SAZNAO RIVALE U RIMU: Cicipas čeka Novaka u četvrtfinalu

Tenis -

Održan je žreb za teniski Masters u Rimu koji počinje u ponedeljak 10. maja.

Po projektovanom četvrtfinalu najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je prvi nosilac, trebalo bi da se sastane sa Stefanosom Cicipasom.

Ukoliko bi Novak prošao do polufinala, a ne bude iznenađenja protivnik bi mu bio Andrej Rubljov ili Dominik Tim.

Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv boljeg iz meća Džon Evans – Tejlor Fric. Zatim bi u trećem kolu mogao da se sastane sa Grigorom Dimitrovom, a u četvrtfinalu sa Cicipasom. Najozbiljniji rival u Stefanosovom delu žreba je Mateo Beretini.

Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv Džona Milmana, a naredni rival bi mogao da mu bude domaći teniser Beretini. Marinu Čiliću je protivnik Aleksander Bublik i ako ga dobije igraće protiv Cicipasa u drugom kolu.

U drugom delu kostura u kom je najbolje plasirani nosilac Rafael Nadal, su još i Saša Zverev kao i Medvedev i Švarcman. Rafa bi u projektovanom četvrtfinalu trebalo da igra baš protiv Zvereva koji ga je dobio u Madridu takođe u četvrtini finala. Medvedev i Švarcman bi takođe trebalo da igraju četvrtfinale.

U glavnom delu žreba je i Filip Krajinović koji će igrati protiv Feliksa Ože Alijasima, a ako ga dobije igraće sa Dijegom Švarcmanom. Miomir Kecmanović igra sa Aslanom Karacevom i ukoliko prođe dalje sledi mu Danil Medvedev u drugom kolu. Laslo Đere je u Nadalovoj polovini žreba baš kao i Krajinović i Kecmanović, a u prvom kolu će odmeriti snage sa Pablom Karenjom Bustom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track