SRAMOTA! ORGANIZATORI TURNIRA U RIMU GURAJU NADALA: Noleta "pomerili" kako bi Španac igrao u udarnom terminu
Foto: Profimedia

bruka

SRAMOTA! ORGANIZATORI TURNIRA U RIMU GURAJU NADALA: Noleta "pomerili" kako bi Španac igrao u udarnom terminu

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će četvrtfinalni meč na Mastersu u Rimu igrati u popodnevnom terminu, kada sunce bude najjače.

Posle jednog jutarnjeg termina, sada će Novak ponovo igrati popodne. Protivnik mu je Stefanos Cicipas i njih dvojica će odigrati pretposlednji meč na Centralnom terenu.

Petra Martić i Džesika Pegula će prve na teren u 10:00. Posle njih, negde oko 12:00, igraće Rafael Nadal i Aleksandar Zverev.

Rafael Nadal
foto: AP

Kada oni završe, na teren će Novak i Stefanos. Poslednji meč dana igraju Iga Švjontek i bolja iz meča Mugurusa – Svitolina.

Zanimljiva je činjenica da je Rafa Nadal dobio dosta bolji termin od Novaka s obzirom da će Nole igrati po najvećoj vrućini i terminu koji je najteži za tenisere. Naime, sunce će oko 12 časova, kada krene Španac da igra, svakako biti jako, ali ako se računa da će taj meč biti gotov za otprilike 90 minuta koji je prosek na ovom turniru, Nole dobija termin posle 13:30 kada je sunce takođe veoma jako, ali ono što je svakako gore jeste vlažnost vazduha koja je tada dosta veća a koja neverovatno puno smeta sportistima, pre svega teniserima.

Postavlja se pitanje zašto su organizatori Špancu dodelili udarni termin ako je Nole branilac titule i trenutno najbolji teniser planete?!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track