FEDERER SE ODAO, TEŠKO MU PADA USPEH ĐOKOVIĆA! Rodžer se uplašio pred Vimbldon: Kao da je bitno ko koliko grend slemova ima...
Foto: AP

pada rekord za rekordom

FEDERER SE ODAO, TEŠKO MU PADA USPEH ĐOKOVIĆA! Rodžer se uplašio pred Vimbldon: Kao da je bitno ko koliko grend slemova ima...

Tenis -

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je osvajanjem drugog Rolan Garosa u Karijeri došao do 19 titule na najvećim turnirima i tako se primakao Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu na samo Grand slem zaostatka.

Ta činjenica je reklo bi se, baš uznemirila Švajcarca. Nakon što se posle povlačenja sa Rolan Garosa vratio na teren i na travi u Haleu počeo pripreme za predstojeći Vimbldon, Federer je dao čudnu izjavu iz koje, čak bi se moglo reći, izbija neka vrsta frustracije.

"Čini mi se da je danas u tenisu najvažnije pitanje broja grend slem titula. To mi se ne sviđa. Tokom većeg dela takmičarske godine mi zapravo igramo na ATP turnirima", kazao je Fedeks, a onda upao u kontradiktornost, priznavši kako je zapravo i njemu to pre nekoliko bilo najvažnije: "Nekada sam samo želeo da oborim rekord Pita Samprasa. Uvek sam govorio da je svaki slem koji dođe posle toga čist bonus za mene".

Bez obzira na sve Švajcarac je potom uspeo da pronađe nekolioko lepih reči za Novaka...

"Način na koji je uspeo da se vrati protiv Cicipasa bio je neevrovatan. Imao je neverovatnih poteza i u polufinalu protiv Nadala", zaključio je Federer.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track