ĐOKOVIĆ NABIO KOMPLEKSE NADALOVOJ PORODICI: Navijali su da Srbin izgubi od Cicipasa i ne uzme trofej!
Foto: Profimedia

špancima je mnogo teško

ĐOKOVIĆ NABIO KOMPLEKSE NADALOVOJ PORODICI: Navijali su da Srbin izgubi od Cicipasa i ne uzme trofej!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je posle pobeda nad Rafaelom Nadalom u polufinalu i Stefanosom Cicipasom u finalu, drugi Rolan Garos u karijeri a 19. Grand slem trofej.

On se tako primakao Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji imaju 20 pehara sa najvećih turnira, a Nadalov strič i nekadašnji trener Toni priznao je da su svi u porodici Španca teško preživeli završnicu turnira u Parizu.

– Videli smo dobru igru i rasplet koji Novaka opasno približava Federeru i Rafaelu u borbi koju žele da završe u svoju korist, kao igrači sa najviše osvojenih najvećih titula. Naredna dva turnira, Vimbldon i US Open, verovatno će biti presudni. Ne bih da se usudio da donosim zaključke, ali se usuđujem da verujem da će moj bratanac osvojiti jedan od njih, napisao je Toni.

Toni Nadal
foto: Profimedia

Potom je priznao kako je navijao protiv Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa. Istakao je da je tokom nedelje govorio deci da je Cicipas posle njegovog bratanca najsposobniji da pobedi Đokovića na šljaci.

– Jedino što je moglo donekle da ublaži razočaranje zbog Rafaelovog poraza bila bi Cicipasova pobeda u finale. Tokom dve nedelje turnira govorio sam to svojoj deci. Igrač za kojeg sam smatrao da je najsposobniji da pobedi Srbina na šljaci ako se ukaže prilika, osim mog bratanca naravno, bio je upravo Grk. I veći deo meča sam imao nadu da će se to dogoditi, bile su Tonijeve reči, uz pohvale na račun Đokovića.

– Posle tesnog prvog seta, koji je Grk dobio u taj brejku, Novak je izgubio i drugi, sa vrlo ubedljivih 6:2. Delovalo je da je Stefanos na pravom putu. Ali onda se desilo nešto što smo već viđali – kada je ispred vas jedan od najvećih u istoriji ovog sporta, dok ne osvojite i poslednjih poen na meču, ne možete da se opustite, zaključio je Toni Nadal.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track