REKET NEMA CENU, ZADRŽAĆU GA! Dečak kojeg je Đoković vinuo u orbitu slave se oglasio i poručio: Ne igram tenis, ja volim fudbal!
Foto: Printscreen, Profimedia

ROLAN GAROS

REKET NEMA CENU, ZADRŽAĆU GA! Dečak kojeg je Đoković vinuo u orbitu slave se oglasio i poručio: Ne igram tenis, ja volim fudbal!

Tenis -

Dečak Mateo, kojem je najbolji teniser sveta poklonio reket posle meča sa Cicipasom u finalu Rolan Garosa, progovorio je za medije.

Scena u kojoj Novak Đoković poklanja reket dečaku sa tribina i njegova sreća zbog poklona obišle su planetu, a sada se konačno zna i o kome se zapravo radi.

U pitanju je dečak po imenu Mateo i on dolazi iz Meksika.

Mališan je za "Imagen Deportes" opisao svoje iskustvo sa finala Rolan Garosa.

Mateo
foto: Pritnscreen

"Sve je počelo na polufinalu, kada sam ga pozvao i pružio mu podršku, kao što je Đoković rekao 'davao sam mu savete' - govorio sam mu 'ti to možeš', 'nije to ništa', 'dobra strategija' i motivisao sam ga da nastavi tako", počeo je priču maleni Mateo, a na pitanje voditelja da li zna da ga je Novak čuo dok je to govorio, rekao je:

"Nisam mislio da me je čuo. Na moje iznenađenje na kraju shvatio sam da me je slušao. Bio sam tako ponosan, jedan neverovatan osećaj. To iskustvo nema cenu", opisivao je Mateo svoje doživljaje sa Rolan Garosa, a onda pokazao i reket, ali i otkrio da ne igra tenis!

Mateo
foto: Pritnscreen

"Iskreno, ne igram tenis, ali volim da gledam. Ja volim da igram fudbal. Navijam za Real Madrid i PSŽ", skrenuo je Mateo sa teme, pa se ubrzo vratio i otkrio sve o "druženju" sa Novakom.

"Još u polufinalu sam mu pružao podršku protiv Nadala, jer je meni izgledalo skoro nemoguće, znate Nadala zovu "kraljem šljake" i protiv njega nije lako, ali sam ga ja motivisao i na kraju meča, srećom, on me je čuo, prišao, a ja sam ga zamolio da mi se potpiše na kačket, što je on i učinio. Onda sam na finalu stavio taj kačket na glavu i imao sam osećaj da me je prepoznao, a kada je prišao rekao sam mu 'čestitam, veliki si', nakon čega je otišao. Posle je malo zastao, vratio se i poklonio mi reket", priča Mateo koji će ovaj sportski rekvizit zauvek čuvati.

"Ovo iskustvo nema cenu tako da ću ovaj reket zadržati", otkio je Mateo.

Novak Đoković, dečak
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track