POZNATO JE GDE ĆE ĐOKOVIĆ POSLE OLIMPIJSKIH IGARA: Pre US Opena Novak ide na mesto gde ga je dugo pratilo PROKLETSTVO
Foto: Profimedia

Sve isplanirano

POZNATO JE GDE ĆE ĐOKOVIĆ POSLE OLIMPIJSKIH IGARA: Pre US Opena Novak ide na mesto gde ga je dugo pratilo PROKLETSTVO

Tenis -

Novak Đoković je trenutno u Tokiju, gde ga očekuje borba za medalju na Olimpijskim igrama.

Teniski turnir u Tokiju startuje 24. jula, dan posle otvaranja, i traje do 1. avgusta, čitavih sedam dana pre zvaničnog završetka Igara.

I dok su oči ljubitelja tenisa uprte u Tokio i nadu da će Novak doneti Srbiji zlato, Đoković ide korak dalje.

Najbolji teniser sveta nalazi se na listi učesnika mastersa u Sinsinatiju, koji počinje 14. avgusta i traje sedam dana, a služi kao uvertira u US Open.

Prvi reket sveta je uradio logičan potez jer bi se na taj način prilagodio uslovima u Americi, gde će pokušati da osvoji turnir u Njujorku i tako kompletira zlatni Grend slem.

Što se tiče Sinsinatija, učešće su prijavili svi najbolji teniseri, od Nadala i Federera, preko Cicipasa, Medvedeva, Zvereva, Beretinija... A titulu brani upravo Novak. U poslednje tri godine Đoković je u dva navrata osvojio Sinsinati i time postao jedini teniser koji je na svih devet mastersa trijumfovao najmanje dva puta.

A tako nije izgledalo do pre tri godine, jer je Novak izgubio čak pet finala, u razdoblju od 2008. do 2015. godine.

Postoji mogućnost i da Đoković učestvuje na Rodžers kupu u Kanadi, ali je pitanje da li će uspeti sve da postigne u slučaju da na Olimpijskim igrama dođe do završnice.

Svakako mu je u prvom planu da posle Igara osvoji US Open i tako kompletira sva četiri Grend slema u jednoj kalendarskoj godini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track