NEVIĐENO! Ovo se NIKADA RANIJE NIJE DOGODILO! Prete Novaku da će da ga skinu sa trona, ali su zaboravili na JEDNU VAŽNU STVAR!
Foto: Profimedia

INDIJAN VELS

NEVIĐENO! Ovo se NIKADA RANIJE NIJE DOGODILO! Prete Novaku da će da ga skinu sa trona, ali su zaboravili na JEDNU VAŽNU STVAR!

Tenis -

Već neko vreme unazad mnogi teniski stručnjaci predviđaju mlađim generacijama skoro preuzimanje trona na ATP listi.

Rodžer Federer i Rafael Nadal se muče sa povredama i njih su već "penzionisali", a kako je jedini iz "velike trojke" ostao još Novak Đoković koji takođe uveliko gazi četvrtu deceniju životu, a igra i dalje na vrhunskom nivou pa "penzija" nije ni na vidiku, onda je svrgavanje sa prvog mesta ATP liste nešto o čemu se naširoko priča.

Novak Đoković, Indijan Vels
foto: Profimedia

Između ostalog, mlađe generacije tenisera su u više navrata izjavile kako bi verovatno dobili više pažnje i ostvarili bolje rezultate da nema Noleta koji na svakom turniru pokupi svu slavu.

Odustajanje najboljeg tenisera sveta od takmičenja na Indijan Velsu bila je i više nego idealna prilika da "beli sport" vidi upravo one koji smatraju da zbog Novaka nisu u prilici da podignu neki od trofeja.

Takmičenje u Kalifornijskoj šumi, bez velikih imena poput Rodžera, Rafe i Novaka trebalo je da bude "lagana šetnja do finala i pehara", ali izgleda su Medvedev, Zverev i Cicipas ipak ispred sebe imali nepremostive prepreke.

Podsetimo, ruski teniser Danil Medvedev bio je jedan od glavnih favorita na ovom turniru, jedini koji bi ukoliko uzme titulu "disao za vratom" Đokoviću na kraju godine, ali je zaustavljen u osmini finala! Grigor Dimitrov je načinio pravu senzaciju i poslao ga kući.

Danil Medvedev
foto: Profimedia

Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas su svoje učešće na Indijan Velsu završili u četvrtfinalu. Od Nemca je bio bolji 39. igrač sveta Tejlor Fric, dok problematični Grk nije uspeo da nađe rešenje za Nikoloza Basilašvilija.

Sada će neko u koga se nisu polagale velike nade imati priliku da upiše svoje ime u istoriju tenisa. U polufinalu će igrati Grigor Dimitrov i Kameron Nori, odnosno Tejlor Fric i Nikolos Basilašvili.

To je prvi put u istoriji ovog Mastersa da se ni jedan igrač iz Top25 neće naći u samoj završnici.

Da se vratimo na početak priče: Medvedev, Cicipas i Zverev su teniseri koji su do sada pokazali da mogu da slave nad Novakom, ali isto tako su u srpskom teniseru videli najveću prepreku i razlog zbog kojeg još uvek nisu uspeli da se "dokopaju" trona.

Ali su izgleda zaboravili na jednu veoma važnu stvar. Na putu do najvišeg postolja ne treba pobediti samo Noleta, već i druge protivnike koji su na takmičenje došli sa istim ciljem.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track