ISPRAVKA NOVAK NIJE CITIRAO TESLU, NEMA DOKAZA DA JE U PITANJU TESLIN CITAT
Foto: Profimedia

VAŽNA PORUKA

ISPRAVKA NOVAK NIJE CITIRAO TESLU, NEMA DOKAZA DA JE U PITANJU TESLIN CITAT

Tenis -

Novak Đoković poslao važnu poruku svima na planeti, ali su fekt čekeri utvrdili da nije reč o citatu Nikole Tesle, kako su mnogi mediji tvrdili, a među njima i Kurir.

Najbolji teniser sveta oglasio se na društvenim mrežama i napisao:

"Bolest dolazi zbog mislenog pada. Čovek treba da bude sam svoj lekar. Ako nije tih iznutra, onda mu uzalud svi lekovi i najbolji lekari. Podsvest modernog čoveka je uzburkana kao nemirni okean sa velikim olujnim talasima. Podsvest prepuna utisaka čini da duša bude nemirna. Emocije tada ključaju poput erupcije vulkana. Bez rada na emocijama, duhovnost je samo kula od karata. A šta je čovek bez mira u duši? Odvojen od božije blagodati, pokušava da uzaludno pronađe utehu u materijalnim stvarima. Tamo utehe nema, to je rupa bez dna. Još, još, daj još i na kraju ponovo praznina. Kada duša postane mirno more, bonaca, tada počinje isceljenje. Zapamtite to, to je zlatno pravilo. Izvor većina bolesti je u duhu, zato duh može da pobedi većinu bolesti", napisao je Đoković, a iako je Kurir u prvi mah preneo da je ovo citat Nikole Tesle, Fake news tragač skrenuo nam je pažnju da je to citat iz drame u formi intervjua s Nikolom Teslom, koja je pre plod mašte autora nego što ima bilo kakve veze sa pravim intervjuom poznatog naučnika.

Da nema dokaza da su to Tesline reči su potvrdili i iz Muzeja Nikole Tesle.

„Muzej Nikole Tesle ne poseduje bilo kakav dokaz o tome da je navodni intervju s Nikolom Teslom iz 1899. godine zaista postojao”, rekao je za FN Tragač pomoćnik direktora Muzeja Nikole Tesle dr Branimir Jovanović.

Stoga se izvinjavamo na ovoj grešci.

Novak Đoković
foto: Pritnscreen

Đoković se trenutno nalazi u Austriji gde Dejvis Kup reprezentaciju Srbije ove nedelje očekuju dueli u grupi F sa timovima Austrije (26. novembar) i Nemačke (27. novembar).

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track