MEDVEDEV EKSKLUZIVNO ZA KURIR POSLE POBEDE NAD ŠPANIJOM: Da li će Nole voditi Danila na večeru?
Foto: Profimedia

DEJVIS KUP

MEDVEDEV EKSKLUZIVNO ZA KURIR POSLE POBEDE NAD ŠPANIJOM: Da li će Nole voditi Danila na večeru?

Tenis -

Radosni Medvedev čestitao Srbiji prolazak u polufinale, šalio se sa dopisnikom Kurira.

Odlično raspoloženi posle pobede nad Španskim Dejvis Kup timom nisu bili samo članovi Ruske reprezentacije – nego možda još više i Nole i drugovi u Insbruku. Kako je dan tekao – bivalo je jasno da je jedina moguća formula da se Srbija nađe u četvrtfinalu upravo pobeda Rusa nad domaćinima u „Kaha Mahiki“ – i konačni viner Karaceva je izazvao buru oduševljenja među svim ljubiteljima tenisa u našoj zemlji.

Koliko je ova pobeda bila važna za Srbiju – jasno je bilo i na konferenciji za medije – na kojoj je Medvedev veoma duhovito pričao dopisniku Kurira o podršci koji su on i kolege iz reprezentacije imali i iz „našeg tabora“.

E, pa, jeste li srećni?“ uz smeh je drugi igrač sveta upitao dopisnika Kurira posle prenesene čestitke na pobedi i zahvalnosti ljubitelja tenisa iz Srbije što je ovim rezultatom naš tim prošao dalje.

Danil Medvedev
foto: Profimedia

Na pitanje – da li je ovo dobar povod da ga njegov dobar prijatelj Novak Đoković časti večerom – i to možda već pre polufinala u Madridu – Medvedev je rekao za Kurir:

Ne verujem da će me voditi na večeru baš tokom turnira – ali ćemo da vidimo za neki drugi termin kasnije. Bilo mi je baš smešno što smo tokom meča dobijali poruke od „nekih ljudi iz Srbije“ – da ne govorim tačno kojih – u kojima su nas bodrili da pobedimo i isticali da veruju u nas!“

U ovom smislu mi format takmičenja zanimljiv i simpatičan, jer je više timova moralo pomno da prati na TV-u kako se odvijaju ostali mečevi – a neki i da zdušno navijaju za nas. Naravno, naš cilj je bio da dobijemo ovaj meč – a ne nužno da utičemo na kvalifikaciju nekog drugog tima za dalji tok takmčenja...“ rezimira sa velikim osmehom za Kurir Medvedev.

Srbija će 1. decembra igrati u četvrtfinalu protiv Kazahstana za plasman u polufinale, a u slučaju pobede i trijumfa protiv boljeg iz meča Italija – Hrvatska – srela u finalu i borbi za „Salataru“ upravo sa reprezentacijom Rusije...

(Kurir sport/Vuk Brajović)

Bonus video:

00:39

JELENA ĐOKOVIĆ IGRALA TENIS NA KOSOVU: Noletova supruga ODUŠEVILA decu, pa pokazala kako se snalazi i u OVOM sportu! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track