ĐOKOVIĆA PLAĆAJU DA IGRA DEJVIS KUP! Neviđeni UDAR na Novaka: Dežurni pljuvač izneo SKANDALOZNE OPTUŽBE na račun Srbina!
Foto: Profimedia

sramno

ĐOKOVIĆA PLAĆAJU DA IGRA DEJVIS KUP! Neviđeni UDAR na Novaka: Dežurni pljuvač izneo SKANDALOZNE OPTUŽBE na račun Srbina!

Tenis -

Nekadašnji australijiski teniser, Sem Grot, jedan je od onih koji neprestano razmišlja o Novaku Đokoviću.

Australijanac, koji je tokom karijere stigao najviše do 53. mesta na ATP listi, redovno komentariše sve što srpski teniser uradi, a ovog puta je otišao predaleko i bezobrazno uvredio najboljeg tenisera sveta.

Grot je stao na stranu svog zemljaka, još jednog tenisera u penziji, Lejtona Hjuita, koji je kritikovao najavljene promene u Dejvis Kupu i selidbu finalnog turnira u Abu Dabi. Tom prilikom je izneo skandalozne tvrdnje na račun Đokovića.

- Mogu da vam kažem koji igrači će se pojaviti na četrnaestodnevnom događaju u Abu Dabiju. To su isti oni koji trenutno brane takmičenje jer su plaćeni za to, da podrže nešto što se zove Davis Cup by Rakuten Finals - rekao je Grot i dodao:

- Ovo nije Dejvis kup, ali pojaviće se igrači kao što je Novak Đoković, koji se očito oglasio, opovrgavajući Lejtonove komentare, rekao da je turniru potrebna promena, prilagođavanje i da se igra u različitim gradovima, a zatim u jednom finale - poručio je Australijanac, a preneo specijalizovani portal "Tennis head".

Novak Đoković
foto: Profimedia

Grot je na kraju poručio da kompanija Đerara Pikea (Kosmos), dobija novac direktno iz Abu Dabija, koji bi uskoro i zvanično trebalo da dobije organizaciju Dejvis Kupa.

- Nemam dokaze o ovome, ali verujem da se nešto dešava u ovom pravcu pošto Kosmos troši mnogo novca i ima finansijsku podršku u Abu Dabiju. Takođe, momak koji želi manje turnira tokom godine, kraću sezonu, navija za nešto što će se igrati sredinom decembra. To je veoma kontradiktorno - zaključio je Sem Grot.

A, evo šta je Đoković rekao o promenama u takmičenju. Ove reči su izazvale reakciju Australijanca.

- Nije mi se sviđalo što je ranije igrano toliko mečeva tokom godine. Mislim da takav format nije išao u korist tenisera i podržao sam promene. Ali, nije mi se svideo ni format koji smo imali pre dve godine kada je jedna država ugostila 16, ili 18 timova. Ovo sada mi se sviđa sa tri različite zemlje organizatora grupnih faza, a pitam se: Zašto ne još više? Zašto ne bi imali šest različitih zemalja za svaku grupu? Puno je interesa za Dejvis kup sa Bliskog Istoka. Ekonomski su jaki i mogu da finansiraju zahteve koji su potrebni za organizaciju takvog događaja. Pitanje je da li pratiš novac, tradiciju, ili tražiš balans između ta dva. To je uvek veliko pitanje, naravno da ima puno različitih mišljenja. Ja sam negde između - poručio je Đoković pre nekoliko dana.

Kurir sport

Bonus video:

03:30

ČAST JE IGRATI ZA SVOJU ZEMLJU! Đoković uzbuđen zbog nastupa za Srbiju: Nedostajao mi je ovaj osećaj! 2

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track