ATP DOTAKAO DNO! E, SADA SU PREVRŠILI SVAKU MERU: Novak nije među kandidatima za prestižnu nagradu! Guraju na silu Nadala!
Foto: Profimedia

nova sramota

ATP DOTAKAO DNO! E, SADA SU PREVRŠILI SVAKU MERU: Novak nije među kandidatima za prestižnu nagradu! Guraju na silu Nadala!

Tenis -

Najpodliji udar na Srbina!

Bruka i sramota! ATP godinama sprovodi akciju omalovažavanja Novaka Đokovića. Nema šta nisu radili kako bi naudili Srbinu, a u najnovijoj epizodi uspeli su i da prevaziđu sebe.

Novaka Đoković ponovo nije među kandidatima za nagradu "Stefan Edberg", koja se dodeljuje najvećem fer plej igraču.

Kandidati za fer plej priznanje su Kasper Rud, Feliks Ože Alijasim, Frensis Tijafo i Rafael Nadal.

"Nagrada Stefan Edberg za sportsko ponašanje: Igrač koji se tokom cele godine ponašao na najvišem nivou profesionalizma i integriteta, koji se takmičio sa svojim kolegama sa najvećim poštenjem i koji je promovisao igru svojim aktivnostima van terena", ovo su odilke koje posediju kandidati za prestižno priznanje.

Zanimljivo, Novak nikada u karijeri nije dobio ovo priznanje.

ATP se našao na udaru brojnih ljubitelja tenisa zbog ove skandalozne odluke. Mnogi se pitaju kako se Rafael Nadal, koji je propustio pola sezne, našao među kandidatima za nagradu.

Ovu nagradu je najviše puta osvajao ljubimac ATP Rodžer Federer. Verovali ili ne, priznanje mu je dodoljeno čak 13 puta, Rafael Nadal četiri puta, a najbolji u istoriji i čovek koji je najviše uradio za tenisku zajednicu ponovo se nije našao ni na listi nominovanih.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track