KO JE DUCIJEV DŽELAT? Hrvatski AMATER Borna Gojo ima 4 pobede u karijeri, a bio je na prijemu kod Trampa u Beloj kući (FOTO)
Foto: EPA/Emilio Naranjo

ZANIMLJIVOSTI O HRVATU

KO JE DUCIJEV DŽELAT? Hrvatski AMATER Borna Gojo ima 4 pobede u karijeri, a bio je na prijemu kod Trampa u Beloj kući (FOTO)

Tenis -

Hrvatski teniser Borna Gojo iznenadio je u polufinalu Dejvis Kupa kada je slavio nad daleko bolje rangiranim srpskim teniserom Dušanom Lajovićem.

Gojo je u prvom singlu priredio senzaciju pobedivši Dušana Lajovića u tri seta, sa 4:6, 6:3, 6:2.

Lajović je protiv 279. tenisera sveta odigrao neverovano loš meč i propisno se obrukao. Na kakvom-takvom nivou bio je samo u četiri gema prvog seta, kada je uspeo da preokrene rezultat posle vođstva Goje od 4:2.

Sve ostalo je bilo ispod svakog nivoa, a kakav tenis je naš reprezentativac odigrao najbolje se vidi iz podatka da je meč završio sa čak 44 neiznuđene greške, što znači da je Gojo dobio na poklon više od 50 odsto poena koje je osvojio.

Dušan Lajović, Dejvis kup
foto: EPA/JUANJO MARTIN

KO JE BORNA GOJO?

Gojo je trenutno 279. igrač sveta, a na zvaničnom sajtu ATP se čak i ne vodi kao profesionalac.

Ovaj 196 centimetara visoki igrač je u ATP karijeri upisao samo četiri pobede, od toga čak tri na Dejvis kupu. Do reprezentativnog takmičenja je u 2021. godini imao skor od 0-2.

Nova hrvatska teniska senzacija ovim sportom počeo je da se bavi tek sa 12 godina. Pre toga, ovaj Splićanin trenirao je fudbal u Spinutu i Hajduku. Igrao je na poziciji polušpica, ali se jednom prilikom naljutio na trenera pa je odlučio da promeni sport - prebacio se na tenis.

Karijeru je izgradio preko američkog teniskog koledža. Pre pet godina upisao je "Wake Forest University" u Severnoj Karolini i tamo je završio drugu godinu studija ekonomije.

U Karolini je takođe ostvario veliki uspeh. Naime, nakon što je koledž odveo do titule šampiona Prve divizije NCAA-a, organizovan je prijem kod tadašnjeg predsednika Donalda Trampa.

Trenutno je 279. teniser planete, a želja mu je da uđe u Top 150. Pre dve godine postao član hrvatske Dejvis Kup reprezentacije .

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track