Najnovije vesti

PRVE REČI ALEKSA HOKA PO UKIDANJU VIZE ĐOKOVIĆU: Ministar za migracije je OVAKO obrazložio svoju odluku! (FOTO)
Foto: EPA/LUKAS COCH, Profimedia, AP/Frank Franklin II

SAOPŠTENJE

PRVE REČI ALEKSA HOKA PO UKIDANJU VIZE ĐOKOVIĆU: Ministar za migracije je OVAKO obrazložio svoju odluku! (FOTO)

Tenis
09:52h

Ministar za migracije Aleks Hok doneo je odluku i odbio vizu Novaku Đokoviću!

Hok je iskoristio svoje "diskreciono pravo" da poništi vizu Novaka Đokovića u skladu sa Migracionim aktom, što je advokat Vlade ukazao da bi moglo da se desi još na suđenju, koje je rešeno u korist srpskog tenisera.

Aleks Hok, Novak Đoković
foto: EPA/LUKAS COCH, EPA/Dave Hunt

Hok se potom oglasio i objasnio odluku.

"Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je usledila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažnjivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije", objasnio je Hok.

Prvi teniser sveta je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa, ali mu je odmah po dolasku u Melburn ukinuta viza.

On se od tada nalazio u hotelu koji služi kao prihvatni centar za imigrante, a odmah po odbijanju vize njegov pravni tim je uputio žalbu na takvu odluku.

U ponedeljak je sud poništio odluku Vlade Australije o odbijanju vize, a Đoković se od tada slobodno kreće u Australiji i nastavio je da se priprema za turnir.

On je naveo da je u decembru dok je boravio u Srbiji imao korona virus i da se zbog toga nije vakcinisao.

(Kurir sport)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja