ZBOGOM JADNA ZEMLJO, TI NE ZASLUŽUJEŠ NOVAKA! Kraj sage! Avion poleteo - Đoković napustio Australiju posle 11 dana pakla
Foto: Shutterstock, AP Mark Baker

Gotovo!

ZBOGOM JADNA ZEMLJO, TI NE ZASLUŽUJEŠ NOVAKA! Kraj sage! Avion poleteo - Đoković napustio Australiju posle 11 dana pakla

Tenis -

Detalje koji su obeležili poslednji Novakov dan u Australiji mogli ste da ispratite na Kuriru.

Najbolji teniser sveta je napustio Australiju nakon što je Sud odbio njegovu žalbu protiv ukidanja vize od strane imigracionog ministra Aleksa Hoka, a razlozi za to će naknadno biti objavljeni.

I prethodnih dana navijači su pružali podršku Srbinu na ulicama Melburna, ove nedelje su se opet okupili nakon što je postalo jasno da Đoković ne može da ostane u zemlji i da učestvuje na Australijan openu.

Oni su izašli na ulice, a Novak je napustio državu i pitanje je da li će se vraćati. Izvesno je da neće u naredne tri godine koliko bi mogla da iznosi zabrana. Kako je izgledao čitav dan nakon što je donešena konačna odluka pogledajte u nastavku:

KRAJ SAGE, NOVAK ĐOKOVIĆ JE NAPUSTIO AUSTRALIJU!

12.52 - Uz tačno 22 minuta zakašnjenja sudeći prema podacima sa zvaničnog sajta aerodroma u Melburnu, avion za Dubai je poleteo, što znači da je Đoković posle 11 dana pakle i drame napustio Australiju!

Đoković i njegov tim na aerodromu
Đoković i njegov tim na aerodromufoto: Twitter/shanemcinnes

12.06 - Poruku najboljem tenisera sveta poslao je najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović.

11.54 - Pojavile su se i prve fotografije Novaka Đokovića pred deportovanje iz Australije.

11.18 - Svoje mišljenje o deportovanju Novaka Đokovića otkrio je i poznati srpski glumac, Petar Božović.

10.49 - Povodom čitave situacije u Australiji, oglasio se hrvatski fudbaler Dejan Lovren.

10.25 - Zvanično: Novak u 12.30 po ovdašnjem vremenu napušta Australiju letom Melburn - Dubai.

10.00 - Policija je stigla do zgrade u kojoj je Đoković ispratio suđenje i čekao odluku. U istoj zgradi je Novak boravio i na prvom suđenju kada je sudija Keli odlučio u njegovu korist.

9.21 - Ispred zgrade u kojoj je Đoković pratio suđenje trenutno se nalazi ogroman broj novinara i fotoreportera, a svi očekuju izlazak Novaka.

Novak Đoković, Melburn
foto: Profimedia

9.05 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o odluci protiv Novaka Đokovića.

8.41 - Simpatičan stariji čovek je pružao podršku Novaku i dok je bio zatvoren u hotelu. On se još jednom pojavio na ulici u dresu fudbalske reprezentacije Hrvatske i s kačketom Srbije.

Novak Đoković, Protest, Melburn
foto: Screenshot

8.30 - Prve reči Novaka Đokovića nakon odluke o deportaciji.

8.23 - Mnogo je Australijanaca koji likuju zbog odluke protiv Đokovića, međutim ima i onih koji ne zaboravljaju da je Novak i za njihovu zemlju učinio mnogo.

- Izvini Novače, marionete iz australijske Vlade puze svojim globalnim vladarima iz novog svetskog poretka - poruka je jednog čoveka koji je podržao protest.

Novak Đoković, Protest, Melburn
foto: Screenshot

8.11 - Zvuci harmonike i melodija "Marš na drinu" i "Vidovdan" u Melburnu.

8.05 - Pored srpskih navijača koji su sa zastavama izašli na ulice, tamo su i Australijanci nezadovoljni odlukom Suda.

- Stojimo uz Novaka, sloboda izbora - čuje se u Melburnu.

Novak Đoković, Melburn, Protesti
foto: Screenshot

Podsetimo, nakon što je sleteo u Melburn, Đoković je proveo nekoliko dana u hotelu koji Vladi služi za čuvanje migranata koji traže azil, zatim je na sudu praktično pobedio državu. Ponovo je dobio vizu za ulazak u državu, ali samo na kratko.

Imigracioni ministar Aleks Hok imao je diskreciono pravo da poništi odluku Suda i da, na svoju ruku, ponovo oduzme vizu Đokoviću.

Nakon što je to i učinio, tim Novakovih advokata je uložio žalbu, a posle pet časova provedenih u sudu, doneta je odluka da Đoković mora da napusti državu.

Kurir sport

Bonus video:

08:33

Vuk Brajović o trenutnim dešavanjima koje Novak proživljava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track