ISPRAVKA: Odluka o trogodišnjoj zabrani ulaska u Australiju Novaku Đokoviću nije konačna
Foto: TSS

rasplet

ISPRAVKA: Odluka o trogodišnjoj zabrani ulaska u Australiju Novaku Đokoviću nije konačna

Tenis -

Na portalu Kurir.rs 16.1.2022. objavljen je članak o potencijalnoj trogodišnjoj zabrani ulaska u Australiju za Novaka Đokovića.

U originalnom tekstu je stajala tvrdnja da, pored deportacije iz Australije, Novaka Đokovića čeka i potencijalna zabrana ulaska u tu zemlju u naredne tri godine, i pitanje da li to znači da najbolji teniser sveta više nikada neće učestvovati na Australijan openu? U naslovu "Novak više nikada neće učestvovati na Australijan openu!? Preti mu višegodišnja zabrana ulaska u Australiju!" implicirano je da Đoković više neće učestvovati na Australijan openu.

Na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba, ovaj naslov je promenjen, a navodi u tekstu su razjašnjeni.

U tekstu je podsećeno na to da je Savezni sud Australije odbio Novakovu žalbu na odluku ministra za migracije Aleksa Hoka da mu ukine vizu. Napisano je da odluka o trogodišnjoj zabrani ulaska u Australiju nije definitivna, pošto postoji mogućnost o izuzeću na više osnova. Ipak, ukoliko ona ostane na snazi, postavlja se pitanje hoćemo li Novaka ponovo gledati na prvom Grend slemu sezone.

U tekstu je bilo napisano da Srbin u maju puni 35 godina, te će po isteku potencijalne zabrane duboko zagaziti u 38, i tvrdilo se da bi ova odluka lako mogla da znači da je Novak Đoković završio sa Australijan openom.

Kako je portal Raskrinkavanje.ba više puta objasnio, odluka o trogodišnjoj zabrani ulaska u Australiju nije konačna, jer postoji mogućnost da se Đokoviću naknadno odobri ulazak, što bi značilo mogućnost nastupa na Australian Openu pre 2025.

"Čak i ako bi zabrana ostala, ne može se sa sigurnošću tvrditi da Đoković neće nastupati i sa 37 godina. To ne bi bio jedinstven slučaj. Švajcarski teniser Roger Federer je sa 39 godina nastupao na prošlogodišnjem Wimbledonu, navodi Raskrikavanje.ba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track