NOVAK MOŽE DA DOBIJE ODŠTETU OD AUSTRALIJE DO 5 MILIONA EVRA! Toma Fila: Može da tuži i državu i turnir!
Foto: Zorana Jevtić, EPA/Diego Fedele

Tužba

NOVAK MOŽE DA DOBIJE ODŠTETU OD AUSTRALIJE DO 5 MILIONA EVRA! Toma Fila: Može da tuži i državu i turnir!

Tenis -

Novak Đoković ima pravo da tuži državu Australiju međunarodnim institucijama zbog torture koju je prošao u poslednjih 11 dana, koliko je boravio u toj državi. Bio je potcenjen kao čovek, ali i kao devetostruki osvajač grend slema u Melburnu.

Najboljeg tenisera sveta maltretirale su i mrcvarile australijskih vlasti. Prema njemu su se odnosili kao prema teroristi, a ne najboljem sportisti na svetu. Određeni broj dana proveo je u neadekvatnim uslovima, u hotelu za migrante, bez doručka, iako se zbog alergije na gluten već duži niz godina nalazi na specijalnom režimu ishrane. Novak je na prvom suđenju dobio Australiju i ta država bi na ime odštete trebalo da mu isplati 500.000 dolara. Međutim, na drugom suđenju Australija je pobedila i po tome bi Novak njima trebalo da plati istu sumu. Očigledno će doći do poravnanja, ali će Novak svakako morati da plati advokatski tim koji ga je branio, a to svakako neće biti mala suma.

Zbog samovolje australijske vlasti, Novak je ostao bez mogućnosti da se bori za titulu koja donosi 4,4 miliona američkih dolara. Pitali smo Tomu Filu ima li Đoković osnov da zbog toga tuži Australiju i organizatore.

- Po našem pravu, Novak bi mogao da tuži i državu Australiju i organizatore grend slema. Kod nas bi moglo! Opet, ograđujem se, ne znam njihovo pravo. Njegovi advokati treba da procene da li su ga Australija i organizatori doveli u zabludu. Ne zaboravite, proveo je veliki broj dana u zatvoru, gde je maltretiran. Vredi li ili ne vredi pokretati tužbu. Bez obzira na sve, Đoković mora da plati 500.000 dolara na osnovu sudskih troškova Australiji. Plus da plati advokate...

Toma Fila dalje nastavlja:

- Podvrgnut je tretmanu koji je uvredljiv i ponižavajući. Držali su ga u hotelu koji služi kao zatvor, čak su mu i telefon bili oduzeli. Izjednačen je sa čovekom koji hoće da se prošvercuje u zemlju, a ne zaboravite, Ðoković je dobio vizu, pa su mu je ukinuli. Za sve vreme boravka u Australiji tretirali su ga kao fukaru - zaključio je poznati advokat.

Novak Đoković, Melburn
foto: EPA/JAMES ROSS

Milioni u pitanju

Bezobrazni „Lakost“ odlazi od Novaka?

Novak Ðoković bi zbog skandala mogao da izgubi milionske sponzore, piše australijski portal Najn. Za sada ima naznaka da će se poznati brend odeće „Lakost“ povući iz saradnje. Naime, oni su izdali saopštenje u kom nijednom rečju nisu stali uz Novaka već su samo objavili da moraju da razgovaraju s njim o svim ovim dešavanjima.

Podsećamo da su Novakovi sponzori i francuski automobilski gigant „Pežo“ i švajcarski proizvođač satova „Ublo“. Godišnje od sponzora Ðoković prihoduje više od 30 miliona evra, glasi procena Forbsa.

Novi udarac

Na Rolan Garos s vakcinom

Iako je pre nekoliko dana Francuska pozvala Novaka Ðokovića da igra na Rolan Garosu, najbolji teniser sveta moći ću u Pariz samo ako bude vakcinisan. To je odluka vlade Francuske koju je potpisala ministarka Roksana Marasineanu. Ona je izjavila da će vakcina protiv koronavirusa biti obavezna za sve učesnike Rolan Garosa, zbog javnog dobra Francuske.

štampano izdanje 17.1.2022.
foto: Kurir

KO SE KRSTOM KRSTI, TAJ KRSTOVDAN POSTI

poklon, kurir
foto: Kurir

DANAS JE KRSTOVDAN. UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA ČEKA VAS ikona UZDIZANJE ČASNOG KRSTA sa zlatotiskom plus dodatak Stars

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Krstovdan – dan strogog posta koji se slavi uoči Bogojavljenja. Krstovdan mnogi Srbi slave i kao svoju krsnu slavu. Danas vas u dnevnim novinama Kurir čeka ikona UZDIZANJE ČASNOG KRSTA sa zlatotiskom i molitvom.

Praznuju se, zapravo, dva događaja, u vezi sa časnim krstom: pronalazak časnog krsta na Golgoti i povratak iz Persije u Jerusalim. Prema predanju, prvi koji su primili hrišćansku veru i prve pouke nove vere pominju se kao katihumeni ili oglašeni, dok je u srpskoj crkvi i narodu dan krštenja prvih hrišćana poznat kao – zimski Krstovdan.

Zimski Krstovdan prethodi sledećem velikom prazniku, Bogojavljenju, koji Srpska pravoslavna crkva obeležava 19. januara. Tog dana proslavlja se uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan i javljanje Boga u obliku goluba i glasa: „Ovo je Sin moj i njega poslušajte.“

Kao drugi poklon dobićete dodatak Stars.

Otkrivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus vas čekaju ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

štampano izdanje 17.1.2022.
foto: Kurir

Kurir.rs/ Aleksandar Radonić Foto: Zorana Jevtić, EPA/Diego Fedele

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track