NOVAK TRAŽI 3,8 MILIONA EVRA OD AUSTRALIJE?! Udarna vest iz Engleske: Đoković SPREMA TUŽBU zbog lošeg tretmana
Foto: Shutterstock, EPA/Alessandro Di Marco

kontra Srbina

NOVAK TRAŽI 3,8 MILIONA EVRA OD AUSTRALIJE?! Udarna vest iz Engleske: Đoković SPREMA TUŽBU zbog lošeg tretmana

Tenis -

Novak Đoković je odlučio da "ćuti" dok se ne završi Australijan open, ali sa raznih strana dolaze vesti o najboljem teniseru sveta.

Ovog puta, engleski list "The Sun", doneo je informaciju da Đoković želi da tuži Vladu Australije i da pritom traži 3.800.000 evra!

Pomenuti list se pozvao na izvor blizak Novakovom menadžer Eduardu Artaldiju.

- Dobro je poznato da Novak i njegova porodica smatraju da je tretman u karantinskom hotelu u Melburnu bio očajan. Njegova majka je otkrila da je soba bila puna insekata - navedene su reči izvora britanskog lista.

Takođe, navedeno je da Novak i njegov tim smatraju da je najbolji teniser sveta oštećen za 2.760.000 evra koliko iznosi nagrada za pobednika Australijan opena.

Napomenućemo samo da ovakvu informaciju treba uzeti s rezervom jer ih je plasirao list koji važi za tabloid. Ali gde ima dima, ima i vatre, u narednom periodu ćemo da saznamo više o svemu, ukoliko se tužba zaista i sprema.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek.

Ipak, ministar za imigraciju Aleks Hok je odlučio da ponovo ukine vizu, nakon čega je sud odbio žalbu koju je uputio Novak i njegov advokatski tim.

Kurir sport

Bonus video:

00:47

Zora Dobričanin o slučaju Novaka Đokovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track