GLAVU GORE MAJSTORE: Kecmanoviću najveći uspeh u karijeri doneće drastičan skok na ATP listi! Australijan open je tek početak!
Foto: AP

napredak

GLAVU GORE MAJSTORE: Kecmanoviću najveći uspeh u karijeri doneće drastičan skok na ATP listi! Australijan open je tek početak!

Tenis -

Veliki skok srpskog tenisera na ATP listi nakon plasmana u osminu finala Australijan Opena

Osim najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, ostali teniseri iz Srbije prošle godine nisu briljirali sa nekim značajnijim rezultatima, pa tako ni Miomir Kecmanović nije napredovao koliko se to od njega očekivalo jer je bio prvi junior sveta.

Ali, saradnja sa trenerom Davidom Nalbandijanom očigledno daje rezultate, što je došlo do izražaja na Australijan Openu gde je Kecmanović ostvario svoj najbolji rezultat na grend slem turnirima, plasman u osminu finala.

Miomir Kecmanović
foto: Profimedia

Tu se ipak završila bajka srpskog tenisera u Melburnu završila jer je zaustavljen od boljeg rivala Francuza Gaela Monfisa rezultatom 3:0 po setovima, ali ono što je za Kecmanovića veliki dobitak posle Melburna jeste veliki skok na ATP listi.

Po završetku ovog turnira Kecmanović će popraviti plasman za čak 14 mesta, sa osvojenih 170 poena. U Melburn je stigao kao 77. igrač sveta, a zahvaljujući plasmanu u osminu finala Australijan Opena vratiće se kao 63. na ATP listi.

Sada je najvažnije da mladi srpski teniser ostvari kontinuitet zapaženih rezultata u nastavku sezone i zadrži ovaj nivo igre koji je pokazao u Melburnu. Ukoliko bi nastavio u ovom ritmu, Kecmanović bi vrlo brzo ušao i među Top 50.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track