NOVINARI PITALI NADALA ŠTA MU ZNAČI AKO PRETEKNE FEDERERA I NOLETA: Španski teniser dao odgovor o kojem se UVELIKO PRIČA (VIDEO)
Foto: EPA/Dean Lewins, EPA/Neli Hall, EPA/JAMES ROSS

AUSTRALIJAN OPEN

NOVINARI PITALI NADALA ŠTA MU ZNAČI AKO PRETEKNE FEDERERA I NOLETA: Španski teniser dao odgovor o kojem se UVELIKO PRIČA (VIDEO)

Tenis -

Španskog tenisera dva koraka deli od 21. Grend Slema.

Trenutno šesti teniser sveta cilja rekordnu 21. grend slem titulu, a posao mu je dodatno olakšan nakon što je devetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković deportovan iz Australije nakon što je odbijena njegova žalba na ukidanje vize.

Novak
foto: EPA/LUKAS COCH, Profimedia, AP/Frank Franklin II

"Činjenica da smo izjednačeni na 20 je stvar koja sama za sebe govori da delimo neverovatnu istoriju našeg sporta. Za mene je čast da budem deo toga, bez sumnje. Ne nadam se ničemu, samo idem dalje. Samo uživam da igram tenis, kao što sam rekao stotinu puta. Ali iskreno, iz dubine srca, zaista ne... Naravno da želim da pobeđujem, ali ne zbog toga da imam više titula nego drugi, već jednostavno volim to što radim. Želim da to radim što je duže moguće", odgovorio je Nadal na pitanje šta mu znači činjenica da će eventualnim osvanjanjem titule u Melburnu da pretekne Federera i Đokovića.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: Profimedia, Nemanja Nikolić

"Naravno da je u poslednjih šest meseci bilo mnogo sumnji da li ću biti sposoban da nastavim. Ali, sada se osećam dobro. U situaciji smo da pobedimo, u polufinalu sam AO i to je neverovatno za mene. Šta će se desiti u budućnosti, zaista me nije briga mnogo. Ne verujem da će moja sreća u budućnosti zavisiti od toga da li ću osvojiti više GS titula od drugog ili će neko drugi osvojiti više od mene", zaključio je španski teniser, a o njegovim diplomatskim odgovorima uveliko se priča u "belom sportu".

Rafael Nadal plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 14. igrača sveta Kanađanina Denisa Šapovalova posle pet setova i sada ga dele dva koraka od istorije.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track