SRPKINJA BRILJIRA NA AUSTRALIJAN OPENU: Da li Srbija dobija naslednicu Ane i Jelene? Lola pikira TOP 10!
Foto: @starsport

Radivojević u osmini finala

SRPKINJA BRILJIRA NA AUSTRALIJAN OPENU: Da li Srbija dobija naslednicu Ane i Jelene? Lola pikira TOP 10!

Tenis -

Silaskom sa scene Ane Ivanović i Jelene Janković Srbija nije imala teniserku koja se borila za sam svetski vrh.

Nadu da to može da se promeni daje mlada Lola Radivojević, koja se trenutno takmiči na Australijan openu u juniorskoj konkurenciji. I to vrlo uspešno.

Lola je pobedom nad favorizovanom Ruskinjom Jaroslavom Bartaševič 2:0 (6:4, 6:4) prošla u osminu finala, gde je čeka duel protiv Kenijke Anđele Okutoji.

O svom nastupu u Melburnu Lola za Kurir kaže.

-Prvi meč je bio lošiji nego ovaj, bila sam stegnuta jer dugo nisam igrala turnire. Nisam bila na neki način to ja, nisam bila ofanzivna, više sam se branila. Posle meča sam u razgovoru sa trenerom videla gde sam grešila, pa je bilo bolje. Izgubila sam od nje prošle nedelje na turniru. Ušla sam u meč dosta mirno, znala sam zašto igram, imala sam veliku želju da pobedim. Ostala sam mirna i pored pada u drugom setu - kaže mlada 17-godišnja Srpkinja.

Mladu teniserku odlikuje agresivnost, a o svom stilu igre kaže.

-Svaka agresivna igra mora da dođe iz nogu. Moram da se dobro krećem, da budem u fokusu 100 odsto, da bi to išlo kako ja zamišljam. Glavna stavka moje igre su noge, da budem sve vreme puna energije, nameštena na svaku loptu i fokusirana.

Lola trenira u teniskoj akademiji "Novak", od skora ima novog trenere, a planira prodor u sam vrh, prvo u juniorskoj, zatim i seniorskoj konkurenciji.

-Sa mnom je trener Aleksandar Slović, ovo je zvanično naš prvi turnir na koji smo došli. Moj tim čini i Teniski centar Novak na kome treniram. Plan za ovu sezonu je da napravim što bolji renking na WTA listi i da uđem u Top 10 juniorki.

Lola je rođena 2005. u Prokuplju, počela je da trenira tenis sa pet godina. Treće kolo na Australijan openu joj je najveći rezultat do sada.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track