ŽESTOKA KAZNA ZA VIMBLDON ZBOG RUSA! NEMA BODOVA: Igraće se samo za prestiž!
Foto: Profimedia

veliki udarac

ŽESTOKA KAZNA ZA VIMBLDON ZBOG RUSA! NEMA BODOVA: Igraće se samo za prestiž!

Tenis -

Na ovogodišnjem Vimbldonu neće biti poena, igraće se samo za prestiž! To je žestoka kazna za organizatore, jer su zabranili igračima iz Rusije i Belorusije da učestvuju na turniru!

Ono o čemu se dugo spekulisalo sada je postalo stvarnost! Vimbldon zbog odluke da ne dopusti ruskim i beloruskim takmičarima da nastupe u "Ol Ingland klabu" ove sezone neće biti igran kao ATP turnir!

ATP je objavio zvaničnu odluku da ne bude dodeljenih ATP poena za ovaj turnir ove sezone zbog kršenja sportskih merila i merila takmičenja.

"Mogućnost da igrači bilo koje nacionalnosti učestvuju na turniru na bazi sportskog takmičenja i bez diskriminacije je ključna je za ATP Tur. Odluka Vimbldona da kazni ruske i beloruske sportiste i suspenduje ih sa takmičenja u Velikoj Britaniji ovog leta potkopava taj princip i integritet našeg sistema rangiranja. Sa velikim žaljenjem saopštavamo da nećemo dodeliti ATP bodove za Vimbldon u 2022. godini", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, prvi teniser koji je javno kritikovao tu odluku Vimbldona bio je Novak Đoković. Inače, najbolji teniser sveta brani titulu na Vimbldonu, odnosno 2.000 bodova.

Vimbldon se igra od 27. juna do 10. jula.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track