NIK KIRJOS NAPRAVIO HAOS NA VIMBLDONU: Australijanac je prvo podržao Novaka, a sada je stao uz RUSE!
Foto: EPA

momak sa stavom

NIK KIRJOS NAPRAVIO HAOS NA VIMBLDONU: Australijanac je prvo podržao Novaka, a sada je stao uz RUSE!

Tenis -

Momak iz Kanbere rekao Britancima ono što nisu želeli da čuju

Australijski teniser Nik Kirjos uvek je znao kako da privuče pažnju. Trenutno 40. igrač na ATP listi stao je uz Ruse i tako napravio haos na Vimbldonu. I to već prvog dana kako je počeo treći grendslem u sezoni.

Nik Kirjos
foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Nik Kirjos (27) poznat je kao čovek sa stavom i neko ko se ne libi da iznese svoje mišljenje, svidelo se to bilo kome ili ne. Ovoga puta, Nik je jasno i glasno pružio podršku suspendovanim ruskim i beloruskim teniserima kojih neće biti na Vimbldonu, što je poražavajuće za sport.

Kirjos je u prošlosti bio poznat kao dežurni kritičar Novaka Đokovića, a onda je početkom godine bio uz Srbina kada su mu zabranili zbog toga što je nevakcinisan da se takmiči na Australijan openu, posle čega je deportovan iz Melburna što je praktično bio presedan u istoriji sporta.

Nik Kirjos
foto: EPA

U Velikoj Britaniji koja se prema Rusiji postavila više nego neprijateljski u sukobu te zemlje sa Ukrajinom, Nik Kirjos izneo je svoje viđenje vezano za suspenziju Rusa i Belorusa sa Vimbldona.

- Moje mišljenje je da to nije bila dobra ideja. Zabraniti Rusima da igraju Vimbldon. Mislim da je Medvedev nešto najbolje što trenutno imamo u sportu. Rubljov, Hačanov i oni su jako važni, mladi igrači za naš sport. Kada god se skamere uključe želite da vidite najbolje što ovaj sport može da ponudi kako bi bio još bolji. Kao neko ko se takmiči sa njima i želi da ih pobeđuje, razočaran sam što nisu ovde. Čudno je videti turnir bez Medvedeva, svi znamo kakav je on teniser i za šta je sposoban - istakao je Kirjos.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track