SVE ČINE DA NAUDE NOVAKU, NE ŽELE GA U VRHU: Džon Mekinro poručio - Ovo je ludo i žalosno što se radi ĐOKOVIĆU!
Foto: EPA/Lukas Coch

surovo

SVE ČINE DA NAUDE NOVAKU, NE ŽELE GA U VRHU: Džon Mekinro poručio - Ovo je ludo i žalosno što se radi ĐOKOVIĆU!

Tenis -

Amerikanac kaže da Srbin može da osvoji Vimbldon, a da onda zbog suludih odluka bude 40. na svetu

Novaku Đokoviću onemogućeno je da se takmiči na Australijen openu, te velikom broju masters turnira u Americi. Pauza ga čeka i kada je u pitanju Ameriken open u septembru.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Mnogi centri moći uključili su se u sinhronu akciju protiv Novaka Đokovića. Očigledno im ne odgovara da Srbin, kao čovek sa stavom bude najbolji teniser svih vremena. Kada nisu mogli da ga zaustave na terenu, to su učinili mimo njega. Donoseći nelogične političke odluke i koristeći oštre mere zbog koronavirusa, kako bi Đokovića sprečili da igra tenis i pobeđuje.

Novak Đoković nije mogao da otputuje na turneju u Ameriku jer nije primio vakcinu protiv kovida, a na Vimbldonu neće moći da odbrani 2.000 bodova, jer je ATP suspendovao bodovanje na trećem grendslemu u sezoni zbog zabrane takmičenja ruskim i beloruskim teniserima od strane Velike Britanije.

Džon Mekinro
foto: EPA/LUKAS COCH

Povodom cele situacije oglasio se legendarni teniser Džon Mekinro, čovek koji je uvek imao svoj stav, kako tokom karijere, tako i posle. Amerikanac prosto ne veruje kroz šta sve prolazi Novak Đoković u 2022. godini.

- Mislim da Novak još nije preboleo situaciju u kojoj se našao. Novak je čvrst, imao je mnogo, mnogo prilika u kojima je morao da se nosi a publikom koja nije na njegovoj strani protiv druga dva velikana Rafe Nadala i Rodžera Federera, ali on je tu, uz njih, što nešto govori o njegovoj mentalnoj snazi – istakao je Mekinro u razgovoru za Bi-Bi-Si, a potom dodao:

- Ali, ovo što se dešavalo poslednjih meseci niko nije mogao da očekuje. Mislim da nije bio u stanju da se nosi sa posledicama, iako je čvrsto stajao uz svoje uverenje i odluku koju je doneo. Suština je, ne mogu da zamislim da to sve nije u velikoj meri uticalo na njega i zbog toga verovatno nije dovoljno trenirao pa je u Monte Karlu izgledao malo van forme za njegove standarde.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Posle skoro tri meseca pauze Novak je zaigrao na šljaci, iznenađujuće je izgubio od Davidoviča Fokine u Monte Karlu, a onda je na Ronal Garosu pretrpeo bolan poraz od Rafaela Nadala.

- Mislim da ga je na Rolan Garosu sustiglo to što je tamo stigao bez odigranog grend slem meča od prethodnog Ju-Es Opena. Sada je to sve dodatno pojačano, pretpostavljam da je pred Vimbldon dodatno pojačao sebi pritisak, posebno ako ne bude mogao da igra u Njujorku – kazao je Mekinro i potom poentirao:

- Mogao bi da osvoji Vimbldon i da za nekoliko meseci bude 40. teniser sveta zbog toga što ne može da igra u SAD. To je ludo! To je žalosno!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track