JE L' OVO BIO RAT ILI TENISKI MEČ? Kirjos odbijao da igra, Cicipas GAĐAO njega i PUBLIKU, a pozdrav ne može da bude hladniji VIDEO
Foto: Profimedia

POTPUNO LUDILO

JE L' OVO BIO RAT ILI TENISKI MEČ? Kirjos odbijao da igra, Cicipas GAĐAO njega i PUBLIKU, a pozdrav ne može da bude hladniji VIDEO

Tenis -

Mnogi su očekivali zapaljivu atmosferu na terenu kada na isti izađu Nik Kirjos i Stefanos Cicipas, ali niko nije mogao da pretpostavi kakav meč ćemo da gledamo.

Kirjos je u subotu odigrao bolje od petog tenisera sveta i zasluženo pobedio u četiri seta i obezbedio plasman u četvrto kolo, ali mnogo više od igre, priča se o dešavanjima na i pored terena.

Australijanac je imao svoje probleme sa sudijama, nakon jednog je od glavnog Damijena Dumusuoe tražio da dovedu novog linijskog sudiju.

Pri rezultatu 5:5 u prvom setu, jedan od sudija je uzviknuo aut nakon udarca Kirjosa, a glavni sudija je ispravio odluku. Ipak, poen se ponavljao, pa 40. teniser sveta nije bio zadovoljan.

"Rezultat je 5:5. Trebalo bi da donosiš ispravne odluke, niko te neće ceniti ako grešiš. Samo kažeš izvini i onda je sve u redu? To je je**no... zašto jednostavno ne dovedete novog sudiju? Ima samo jednu liniju da pazi", govorio je besno Kirjos sudiji.

Cicipas je u prvom setu ispalio lopticu prema publici, pritom isprativši pogledom gde ona ide. Loptica je pogodila u zid, a potom se odbila prema gledaocima, a Grk je upozoren od strane sudije Damijena Dumusoe.

Potom je Kirjos ušao u raspravu sa sudijom i tražio je diskvalifikaciju Cicipasa. Australijanac je zatražio dolazak supervizora na teren, a pozivao se na slučaj Novaka Đokovića u Njujorku kada je Srbin diskvalifikovan sa US Opena.

Nakon razgovora sa supervizorom stvar nije bila jasna kontroverznom teniseru.

"Dovedite mi sve supervizore, neću da igram dok ne rasčistimo ovo", poručio je tada Kirjos.

Meč se ipak nastavio, a Cicipas je nastavljao da lopticu snažno šalje prema publici, ali i prema protivniku.

Francuski sudija je oduzeo poen nakon što je drugi put bio blizu da nekoga pogodi. Bez namere da lopticu vrati u teren (jedva je i stigao do nje), snažno je udario forhend, prema tribinama, a loptica je pogodila semafor.

Dobio je drugu opomenu, što samo po sebi nosi gubitak poena, a naravno da je tada i on morao da porazgovara sa sudijom nezadovoljan njegovom odlukom.

Nekoliko puta je u nastavku meča Grk bio blizu da pogodi Kirjosa, a nekoliko puta ga je čak i pogodio.

U trenucima kada se meč lomio, za čudo, Nik Kirjos je bio mirniji od svog rivala i time je uspeo da obezbedi sebi dobru situaciju, odnosno da u četvrti set uđe uz prednost, a kasnije je u taj-brejku došao do pobede.

Koliko je napeto bilo na terenu dobro pokazuje i trenutak kada je Kirjos osvojio poen nakon što je loptica skliznula posle kontakta sa mrežom.

Australijanac nije ni pomislio da se izvini protivniku, kao što teniseri obično urade u takvim situacijama, već je odlučio da se pokloni britanskoj publici i na taj način proslavi osvojeni poen.

Nakon meča je usledio verovatno najhladniji pozdrav dvojice tenisera ove sezone.

Na televizijskom prenosu prvo nije prikazano kako je on izgledao, ali Vimbldon je na društvenim mrežama ispravio grešku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track