ŠOK USRED VIMBLDONA: Kirjos mora da se pojavi na sudu! Optužen za napad na bivšu devojku, preti mu 2 godine zatvora
Foto: Instagram

NOVI PROBLEMI

ŠOK USRED VIMBLDONA: Kirjos mora da se pojavi na sudu! Optužen za napad na bivšu devojku, preti mu 2 godine zatvora

Tenis -

Niku Kirjosu ide dobro na ovogodišnjem Vimbldonu, ali mu trenutno ne cvetaju ruže u rodnoj Australiji.

Kirjos je drugi put u karijeri stigao do četvrtfinala Vimbldona, sa dobrim izgledom da igra i polufinale pošto za rivala ima Čileanca Garina u meču u kome je apsolutni favorit. U isto vreme Kirjos ima problema kod kuće. Kako prenose tamošnji mediji, njemu je naloženo da se pojavi na ročištu 2. avgusta u vezu sa optužbom za incident kada je u decembru 2021. godine fizički napao bivšu devojku Kjaru Pasari.

"Policija Kanbere može da potvrdi da je 27-godišnjem muškarcu iz Votsona naloženo da se pojavi pred Okružnim sudom 2. avgusta u vezi sa optužbom za nasilje a koje se tiče incidenta iz decembra 2021", rečeno je iz sedišta gradske policija Kanbere.

Po ovoj optužbi maksimalna kazna je do dve godine zatvora.

Advokat Džejson Mofet je potvrdio da je njegov klijent, koji u sredu 6. jula igra četvrtfinale Vimbldona sa Kristijanom Garinom, svestan optužbe.

"Sve je u kontekstu optužbe za nasilje u vezi. Optužba je ozbiljna i gospodin Kirjos se prema njoj odnosi vrlo ozbiljno. S obzirom da je sudski proces u toku, on neće komentarisati ništa u ovoj fazi, ali po okončanju svega izdaćemo saoptenje za medije", rekao je Mofet.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track