DOSTA VIŠE SA BIROKRATSKIM SR*NJIMA: Američki milioner stao uz NOVAKA ĐOKOVIĆA i zatražio da Srbin zaigra na US openu
Foto: Profimedia, EPA/Caroline Blumberg

kratko i jasno

DOSTA VIŠE SA BIROKRATSKIM SR*NJIMA: Američki milioner stao uz NOVAKA ĐOKOVIĆA i zatražio da Srbin zaigra na US openu

Tenis -

Svakim danom Novak Đoković dobija sve veću i veću podršku od uglednih Amerikanaca, koji žele da on zaigra na ovogodišnjem US openu. Sijaset poznatih sportista i političara smatra odluku vladajuće administracije o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida za ulazak u SAD besmislenom.

Stiv Forbs
foto: EPA

Jedan od njih je i čuveni američki milioner Stiv Forbs (75), vlasnik poznatog magazina "Forbes" i član Republikanske stranke Donalda Trampa. On je podržao nekadašnjeg teniskog šampiona Džona Mekinroa koji već nedeljama unazad lobira u američkoj javnosti da se Novaku Đokoviću koji nije vakcinisan protiv kovida dozvoli ulazak u SAD.

Malkolm Stivenson Forbs Džunior oglasio se preko svog tviter naloga, pružio podršku Mekinrou i Đokoviću, te pravilo o zabrani za nevakcninisane nazvao pogrdnim imenom.

- Teniska legenda Džon Mekinro sa pravom kritikuje američku Vladu što zabranjuje gren slem šampionu Novaku Đokoviću da se takmiči na US Openu, jer nije vakcinisan protiv kovid-19. Primer birokratskih s*anja - napisao je Stiv Forbs.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Četvrti grendslem u sezoni, koji će biti igran u Njujorku počinje 29. avgusta, a osvajač 21 grendslem titule Novak Đoković i dalje nije siguran hoće li mu biti dozvoljeno da uđe u Ameriku i igra tenis.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track