MOĆNI ĐOKOVIĆ JE U POLUFINALU! NERVOZA, DRAMA, ALI I VRHUNSKI TENIS! Novak pobedio Rusa, za finale moguć DERBI protiv Medvedeva
Foto: EPA/Abir Sultan

ASTANA

MOĆNI ĐOKOVIĆ JE U POLUFINALU! NERVOZA, DRAMA, ALI I VRHUNSKI TENIS! Novak pobedio Rusa, za finale moguć DERBI protiv Medvedeva

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Astani pošto je pobedio Karena Hačanova u dva seta 6:4, 6:3.

Iako meč Novaka i ruskog tenisera u četvrtfinalu nije dugo trajao - nije "dobacio" ni do sat i po vremena, u njemu je svašta moglo da se vidi. Dominacija, nervoza, veliki pad u igri, a onda opet ubedljiva igra i na kraju pobeda.

Posebno je neobično izgledao prvi set u kojem je Đoković četiri od šest gemova koje je osvojio, u svoju korist rešio bez izgubljenog poena.

Bio je izuzetno siguran u svojim servis gemovima, osim u petom kada je Hačanov uspeo da napravi jedini brejk na meču i da se vrati u igru u prvom delu igre.

Dramatična završnica se bližila, ali je Đoković ipak pokazao da je kvalitetniji teniser od protivnika i do novog brejka je stigao u 10. gemu kada je i obezbedio prednost u setovima.

U nastavku je bilo manje problema, iako je drugi set trajao duže od prvog.

Đoković je napravio brejk za 3:1, a tu prednost je lako iskoristio i na kraju je potpuno zasluženo obezbedio plasman u polufinale.

U meču za finale protivnik će mu biti bolji iz duela Danila Medvedeva i Roberta Bautista-Aguta.

Naravno, teniski fanatici priželjkuju polufinalni derbi Đoković - Medvedev.

Đoković - Hačanov 6:4, 6:3

Tok meča

II set:

6:3 - Kraj meča! Novak je poslednji gem završio as udarcem.

5:3 - Uradio je Rus ono što je morao, ali sada će Novak servirati za pobedu.

5:2 - Trend postoji očigledno i u drugom setu, pošto je Đoković identičnim rezultatom osvojio prethodna tri servis gema. Karen Hačanov servira za ostanak u meču.

4:2 - Nije bilo svejedno svakome ko je navijač Karena Hačanova u trenutku kada je Novak došao do 30:30, ali namučio se Rus i uspeo je da prekine seriju Srbina od tri uzastopna gema.

4:1 - Još jednom je srpski teniser bez puno muke osvojio gem. Hačanov nema još puno vremena da se, kao u prvom setu, vrati u igru.

3:1 - Brejk! Igranje dugih poena više odgovara Đokoviću, a preko istih je Srbin stigao do prvog brejka u drugom setu.

2:1 - Siguran je bio Đoković za novu prednost u drugom setu.

1:1 - Izvukao se Hačanov ovog puta iako se suočio sa brejk loptom. Prvim asom na meču je izjednačio rezultat u drugom setu.

1:0 - Kao i prvi set, drugi je počeo servisom srpskog tenisera, a u prvom gemu Hačanov je pokušao da pripreti. Stigao je do izjednačenja, ali više od toga nije mogao.

I set:

6:4 - Kraj seta! Moralo je ovako da bude, kada se sve uzme u obzir! Đoković je napravio brejk u pravom momentu i sada ima vođstvo protiv Hačanova.

U ovom neobičnom setu Novak je, osim dva brejka, sve gemove osvojio sa nulom protivnika, pa deluje neverovatno da na kraju nije ubedljivo stigao do prednosti.

5:4 - Evo konačno i prvih as udarca na meču! Đoković je vezao dva takva i ovo je bio njegov četvrti gem bez izgubljenog poena.

Šteta za onaj veliki pad u petom gemu kada je Rus iskoristio šansu da vrati brejk, pa sada prvi set nije već rešen.

4:4 - Novo izjednačenje, prvi set polako ulazi u dramatičnu završnicu.

4:3 - Ovo je bilo važno! Siguran Đoković osvaja i treći gem bez izgubljenog poena. .

3:3 - Dobar tenis, duži poeni i velika borba u Astani. Hačanov u tome uspeva da isprati Đokovića, pa na sredini prvog seta ne može da se nasluti ko će nakon tog perioda igre imati prednost. Rus je izjednačio trećim uzastopnim gemom.

3:2 - Brejk! Vratio se Hačanov! Iako je Đoković odlično otvorio meč, u petom gemu je odigrao dosta lošije, a prvom duplom servis greškom na meču je pogurao protivnika ka povratku.

3:1 - Nije bio siguran ni u četvrtom gemu ruski teniser, napravio je novu duplu servis grešku, ali se ipak pomerio sa nule u ovom četvrtfinalu.

3:0 - Strašan početak Đokovića... Opet je do gema stigao bez izgubljenog poena.

2:0 - Brejk! Hačanov je na samom startu prvog gema u kojem je servirao napravio duplu grešku, a iako je spasio jednu brejk loptu, Novak je stigao do druge koju je iskoristio.

1:0 - Meč je servisom otvorio Đoković koji je lako, bez izgubljenog poena, a uz tri forhend vinera, došao do prvog gema.

Uoči meča:

Novak je u ovaj kazahstanski grad došao nakon titule u Tel Avivu gde je osvojio titulu, a na prva dva koraka u Astani je pobedio Kristijana Garina i Botika van de Zandušlpa, prepustivši dvojici rivala ukupno šest gemova.

Protiv Rusa koji je trenutno 18. na ATP listi, a čiji je najbolji plasman bio osmo mesto, igrao je do sada devet mečeva i osam pobeda, računajući i dve egzibicije u Abu Dabiju.

Bolji iz ovog duela igraće u polufinalu protiv pobednika meča Roberto Bautista-Agut - Danil Medvedev.

Hačanov je Novaka pobedio 2018. godine na mastersu u Parizu, a poslednji susret dogodio se ove godine u Beogradu. Đoković je u polufinalu pobedio u tri seta.

Srbin će pokušati da nastavi dominaciju u prestonici Kazahstana, ali protiv Rusa će imati znatno teži zadatak.

Hačanov je do četvrtfinalnog meča protiv srpskog tenisera stigao pobedom protiv Maksima Kresija i Marina Čilića kojeg je Đoković pobedio u finalu turnira u Tel Avivu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track