NOVAKOVA ARMIJA NAVIJAČA OVO JE ČEKALA GODINU DANA: Đoković i zvanično među učesnicima Australijan opena, evo koji je nosilac
Foto: Profimedia

konačno

NOVAKOVA ARMIJA NAVIJAČA OVO JE ČEKALA GODINU DANA: Đoković i zvanično među učesnicima Australijan opena, evo koji je nosilac

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, nakon skandala sa početka 2022. i proterivanja iz Australije zbog odluke da ne primi vakcinu protiv korona virusa, definitivno će nastupiti na prvom grend slemu sezone, čiji je devetostruki šampion i ubedljivi i apsolutni rekorder u istoriji.

Đokovićevo ime se zvanično našlo na listi prijavljenih igrača, a on će biti peti nosilac na turniru, objavio je Mičal Samulski, jedan od najčuvenijih teniskih novinara.

Ispred Đokovića tu su još Karlos Alkaraz kao prvi teniser sveta, zatim Rafael Nadal, koji će biti drugi nosilac, Kasper Rud kao treći i Stefanos Cicipas kao četvrti.

Svima je, ipak, jasno ko je najveći favorit za titulu.

Iza Đokovića u prvih deset su još Felis Ože-Aljasim, Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Tejlor Fric i Hubert Hurkač. Što se srpskih tenisera tiče, zasad su tu još Miomir Kecmanović kao 29. nosilac, te Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović.

Australijan Open na programu je od 16. do 29. januara.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track